Hyttereglement

Hytteregler for DNTs turisthytter i Harstad Turlag

Konsekvenser knyttet til smittevern medfører at DNT må innføre strenge tiltak for å begrense smittespredning. Bare slik er det mulig å tilby bruk av våre anlegg. Dette får store konsekvenser og et helt nytt sett med regler for bruk av hyttene.

Det er ikke lenger anledning til dagbesøk eller tilfeldig overnatting. Bare gjester som booker på forhånd kan benytte anlegget.

Gjenåpning av våre hytter hviler på to viktige prinsipper:

• Ingen som er syke besøker våre anlegg
  • Våre gjester følger grunnleggende hygieneråd og vaskeanvisning for renhold knyttet til Covid-19

Hytteregler tilpasset smittevern for Covid19

1. Besøkende som bestiller overnatting på forhånd har adgang til hytta.
  2. Dagbesøk, teltere eller turgåere som ikke har bestilt på forhånd har ikke adgang til hytta eller toalett/utedo.
  3. Besøkende skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst. Først da har en rettigheter på hytta.
  4. Medlemmer i DNT og andre samarbeidende turistforeninger kan benytte medlemspris.
  5. Hold orden og okkuper minst mulig plass. Følg anvisninger for å unngå spredning av smitte.
  6. Det skal være ro på hytta mellom kl. 23.00 og kl. 06.00.
  7. Det er tillatt med privat sengetøy på hyttene – og samme kan benyttes på ulike hytter. Alternativt kan sovepose og lakenpose benyttes, men det stilles krav om putetrekk.
  8. Det er ikke tillatt å røyke på hyttene.
  9. Hunder er tillatt i sikringshytte på Haakonsbu, Toralfsbu og Blåfjellvatn.
    På øvrige anlegg er hund ikke tillatt innendørs.
  10. Det er ikke tillatt å oppbevare våpen eller benytte hyttene som base for jakt.
  11. Alle berøringsflater vaskes før og etter bruk. Hytta forlates i rengjort stand og vaskeinstrukser knyttet til smittevern må følges.
  12. Påse at vinduer og ventiler er lukket om vinteren. Tøm kjeler og spann for vann. Fyll opp vedkassen med kløyvd ved og opptenningsved.
  13. Alt avfall skal tas med hjem.

Misbruk ikke vår tillit.

God tur og opphold og velkommen igjen.

Ved Blåvatnhytta.
Ved Blåvatnhytta. Foto: Torill Pettersen