Fornøyde nye harstadværinger på kurs i friluftsliv

Kurslederne Inger, Randi og Torunn viser hvordan man bruker kompass og leser kart.
Kurslederne Inger, Randi og Torunn viser hvordan man bruker kompass og leser kart.

I forrige uke gjennomførte 17 nye Harstadværinger DNTs nyutviklede ferskingkurs i friluftsliv. Gjennom to dager fikk ivrige deltakere kunnskap om friluftsliv og de fikk dratt på tur til Gangsåstoppen og Trondenes.

Harstad Turlag har arrangert sitt første «Ferskingskurs» i Harstad. Dette er et 10-timers kurs der deltakerne skal bli trygge og få selvtillitt og motivasjon for å komme seg ut. Også i Norge er det noen som mangler erfaring og kompetanse som gjør at de ikke bruker friluftslivet så mye. Dette er et kurs åpent for alle, men Harstad Turlag valgte denne gang å invitere noen av våre nye harstadværinger til å delta. Målet var at de skulle bli bedre kjent med våre nærområder slik at de lettere kan ta med venner og familie med på tur.

Kurslederne Randi Olssøn, Inger Karlsen og Torunn Nilssen hadde med seg deltakere fra Sudan, Eritrea, Afghanistan og Syria.

Deltakere og kursledere
Deltakere og kursledere

Harstad har omgivelser som åpner for utallige turer og aktiviteter så dette kurset ga bare en liten smakebit. Likevel fikk kursdeltakerne gå på nye stier samt en innføring om bruk av kart og kompass, hva som ligger i allemannsretten, bål, turbekleding, tursekk og turmat, turplanlegging og introduksjon til DNT og Harstad Turlag.

Etter to dager i skog, mark og ved sjø, var deltakerne lykkelige og glade! De hadde fått med seg to lærerike, sosiale og fine dager.

Kurset var finansiert av midler fra IMDi.

Skrevet av Torunn Nilsen