Sesongen avrundet for Barnas Turlag med 100 deltakere til Apeskogen

Populært lekeområde i Apeskogen på Stangnes
Populært lekeområde i Apeskogen på Stangnes Foto: Gunn Elin Fedreheim

Torsdag 1. juni tok turleder Linda Motrøen Paulsen med seg rundt 100 turglade barn og voksne til Apeskogen på Stangnes. Turen avrundet 2017s første halvår for Barnas turlag Harstad, og det blir nå en sommerpause fram til 27. august.

Apeskogen
Ytterst på Stangnes ligger Apeskogen. Her er det tilrettelagt for flott lek for barn med balansetau, horisontal balansestige, klatrenett, bålplass og til og med en lavvo. Området ligger litt i høyden og gjennom skogen skimtes havet både mot Grytøya og mot Rolløya. I dag var området preget av fargerike klær, mange toppluer og ikke minst veldig mange glade ansikter i fri utfoldelse. Mange av ungene kjente ikke til området, og var svært fornøyde med å ha funnet en ny lekeplass.

Godt oppmøte, også fra Borkenes
I dag møtte rundt 100 deltakere opp. Spesielt gledelig for turleder Linda var at det var mange nye ansikter. - Selvsagt er det kjekt at det er mange kjente ansikter, men vi liker spesielt godt når vi får med oss nye deltakere på turene våre, forteller Linda. Rannveig Kildal Ramtvedt som også er turleder i Barnas Turlag forteller at disse kveldsmatturene har blitt svært populære. - Vi ser at det er vanskeligere å få folk med på overnattingsturer, mens slike dagsturer som gjerne er på hverdager tydeligvis trekker folk, sier Rannveig. Barnas Turlag er svært fornøyde med at mange byttet ut barne-tv med litt frisk luft. I dag møtte også rundt 20 deltakere fra mottaket på Borkenes opp. Barnas Turlag og mottaket der har samarbeidet i snart to år, og det er mange av våre nye landsmenn som benytter seg av muligheten til å være med på tur.

Svært stor økning i Barnas Turlag
Tilsammen i år har rundt 650 deltakere vært med på Barnas Turlags turer og arrangementer. - Det ligger an til å bli en solid deltakerrekord i år, forteller Linda. Tidligere år har vi ligget på rundt 8-900 deltakere per år, og mest sannsynlig knuser vi denne rekorden i år, sier Rannveig. I tillegg er det en gledelig økning i medlemmene i Barnas Turlag, og 1. juni i år er det nesten 9 % flere betalende medlemmer i år enn i fjor.

Har du enda ikke vært med Barnas Turlag på tur i år? Isåfall har du iallefall syv muligheter til.

Både gamle og nye medlemmer er velkomne til å delta!