Harske gleder - medlemskveld

Bokomslaget til "Harske gleder" av Arne-Wilhelm Theodorsen

Onsdag 30. november arrangerer Harstad Turlag medlemskveld igjen. Denne gangen får vi storfint besøk fra Tromsø, den erfarne DNT- og Troms Turlag-mannen Arne-Wilhelm Theodorsen kommer for å presentere boka si, "Harske gleder". Det blir artige historier, skråblikk på turlivet, glimt i øyet og latter.

På en pub i Tromsø blir Arne-Wilhelm Theodorsen over et glass bajerøl stilt spørsmål om hvorfor han bedriver et så aktivt friluftsliv som han gjør. I et forsøk på å forklare det har han laga ei bok bestående av 24 ulike fortellinger om turliv og turrelaterte forhold. Boka beskriver ulike sider ved turlivet; opplevelser, refleksjoner, drømmer, erfaringer etc., og handler i større grad om hvor turene har tatt Arne-Wilhelm enn hvor Arne-Wilhelm har tatt turene.

Opplevelsene er i stor grad knyttet til (enkle) toppturer på ski, men også hytte-til-hytte-tur, padletur, rotur, skøytetur, fisketur på havet, sykkeltur, fottur i Spania, turplanlegging, turavlysning m.m. blir beskrevet på en seriøs-morsom måte, gjerne med sluttpoeng som overrasker eller «snur perspektivet». Beskrivelsene i boka er i hovedsak ikke knyttet til geografisk angitte steder (kun et par av fortellingene er det), men dreier seg om noe av det man opplever på tur og i tilknytning til tur. Med noen få unntak kan man kanskje si at turene kunne ha blitt foretatt nær sagt hvor som helst.

Boka illustreres av ca. 50 bilder/illustrasjoner som ikke direkte handler om det som står i tekstene, men som mer er assosiasjoner til tekstene.

I tillegg til Arne-Wilhelms presentasjon av boka, blir det enkel servering med kaffe/te og noe å bite i.

Velkommen på en humørfylt medlemskveld på UiT Campus Harstad (Havnegata 5) 30. november kl. 18.

Arne-Wilhelm Theodorsen

Arne-Wilhelm Theodorsen, f 11. mai 1950, og bosatt i Tromsø, har i lang tid vært en ihuga friluftslivsentusiast både sommer som vinter. Han har i lang tid vært styremedlem/styreleder i Troms Turlag og har også vært medlem av landsstyret i Den Norske Turistforening i to 3-års-perioder. Som aktiv deltaker i organisasjonslivet har han imidlertid ikke bare gått på møter, han har også bedrevet et svært aktivt friluftsliv. Han har også lang erfaring fra arbeids- og samfunnsliv, bl.a. som leder i næringsliv og forskning innen ikt, utvikling av kulturnæringsliv, som foredragsholder/debattant og som spaltist/skribent i dagpressen i Tromsø.

Skrevet av Gunn Elin Fedreheim 16. november 2016