Mange nye turledere i ulike aldre

Foto: Rannveig Lind

Helgen 15-16.okt arrangerte Harstad Turlag et turelederkurs, hvor hele 9 personer møtte opp.  Harstad Turlag har en spennende framtid i møte med nye turledere i en spredd aldersgruppe og med spredd erfaring og kompetanse, som vil ha mye å si for tur programmet i 2017.

Turlederkurset strakk seg over to dager med overnatting på Grønnkollen hytta i folkeparken. Med en flott beliggenhet, flott natur og et flott vær, var det duket for en aldeles nydelig kurs helg.

Deltakerne fikk grunnleggende opplæring i kart og kompass og hvordan man skal være og te seg som turleder, både gjennom teori og praksis. De var innom ulike topper, myrer og vann på hele Middagsfjell. Mange ble kjent med nye turstier, kriker og kroker rundt om i Folkeparken.

Alle fikk en Bergans turlederjakke, turlederbok og et førstehjelpsskrin, som er noe av det faste utstyret som bli med på turene. Videre var det tips om pakking av turledersekk og bekledning. Teorien bestod også av respekt for naturen, allemannsretten og en kriseplan for nødssituasjoner. 

Et turlederkurs er givende og lærerikt for både de med mye og lite erfaring. Man møter så mange ulike individer med ulike kompetanseområder som byr på innholdsrike diskusjoner. Man får nye tips og utvidet perspektiv. 

Liker du å gå i fjell og mark? Hva med å ta med deg et lite gjeng på neste tur. Som turleder for Harstad Turlag, velger du selv hvordan turer du vil ta. Dags- eller flerdags turer. Du velger også hvor du vil gå på tur og hvor mange turer du vil ha (min 2 turer i året). Du møter mange nye folk, med minimum en felles interesse: tur og natur. Du får goder i form av grunnleggende utstyr, rabatterte priser på enkelte tur- klær og utstyr, tilstrekkelig med kurs og muligheten til videregående kurs. Kanskje man tror man vet det som trengs å vite om naturen. Er du interessert i naturen vil du nok også like det du lærer i disse kursene. Det vil kanskje gi deg enda mer turglede og utvide din turkompetanse og din kjentskapskrets innenfor friluftslivet. Hva er vel bedre enn det for en friluftsentusiast? 

Har  du lyst til og bli en turleder sammen med oss i vårt flotte miljø? Ta kontakt med Nils-Erik Bakke: 901 99 868.

På dette kurset var det en aldersspredning fra midten av 20-årene og oppover. Det betyr at det vil bli endringer på turprogrammet framover. Blant annet er det satt i gang en fjellsport gruppe av 28 år gamle Tore Fortun, som har mye topptur erfaring. Her vil det også bli mulighet for å være med på toppturer på randonee ski. Gled dere til turene i 2017.

Foto: Rannveig Lind
Foto: Rannveig Lind
Foto: Rannveig Lind
Foto: Rannveig Lind

Skrevet av Therese-Marie Tangen 17. oktober 2016