Godt oppmøte på Storbakkanturen

Noen av deltakerne på turen til Storbakkan
Noen av deltakerne på turen til Storbakkan Foto: Robert Nygård
Tradisjonen tro arrangerte Barnas Turlag Harstad natursti med matservering til et av Ti på topp-målene, i samarbeid med Harstad Bedriftsidrett og Ti på topp. Den 12. juni gikk turen til Storbakkan på Bjørnhaugen, og nærmere 120 personer deltok på arrangementet.
De 120 deltakerne fulgte naturstien mot toppen av Storbakkan. Der var det premietrekning blant de som deltok, med premier fra både Harstad Turlag og Harstad bedriftsidrett.

Arrangementet ble trygt loset i havn av Mariette Verhage, Kristian Jakobsen og Steinar Bakken. De serverte både rømmegrøt og risengrynsgrøt og saft til deltakerne etter at de kom ned fra Storbakkan.

Også denne gang hadde Barnas Turlag samarbeid med mottakene på Borkenes og i Harstad, og det var også med familier herfra.

Barnas Turlag Harstad har hatt rekorddeltakelse på sine turer og arrangementer så langt i år, og er oppe i 700 deltakere til nå på de åtte arrangementene de har hatt. Turene har variert fra helgeturer på hytter til de mer tradisjonsrike søndagsturene, både med og uten ski på beina. I tillegg har det vært arrangert fjæreturer.