Roger Riise fikk hedersknappen

Under festmiddagen på landsmøtet for Den Norske Turistforening ble Harstad Turlags daglige leder gjennom ti år, Roger Riise, tildelt hedersknappen for sitt lange og fremragende arbeid som ildsjel.

Foto: Marius Dalsegg Sætre

Harstad turlag er på mange måter Rogers hjertebarn. Hans kone, Hennie, er også engasjert i turlaget og på flere andre arenaer. Hun har uttalt at hun flere ganger har forsøkt å få Roger med på andre aktiviteter og annet dugnadsarbeid, men han svarer hver gang at det er turlaget som gjelder!

Det var styret i Harstad Turlag som i vinter søkte om at Roger skulle motta hedersknappen. Styreleder Nils Erik Bakke deltok på landsmøtet i Lom, og han bekrefter at utnevnelsen var svært fortjent. -Roger har bidratt i turlaget gjennom snart 35 år. I dag er han i jobb i 20 prosent, men han legger ned en langt større innsatts enn det, forteller Nils Erik.

Rogers innstas strekker seg fra tegning av hytter, til dugnadsarbeid i oppføring av hyttene, turleder, initiativtaker for ulike turgrupper, styreleder, og ikke minst det å være turlagets kasserer. Han har i tillegg svært god oversikt over hva som skjer i turlaget, og over de som er frivillige. Styreleder Nils Erik trekker også fram at Roger også er hyggelig og jobbe sammen med: - Roger jobber i det stille, og står sjelden fram og skryter av seg selv. Han har svært godt humør og et stort nettverk, og er en flott ressurs for oss i Harstad Turlag!

Under middagen var det stor spenning knyttet til hvem det var som skulle motta hedersknappen. Roger selv sa at han skjønte det litt ute i begrunnelsen, da han innså at begrunnelsen passet til ham selv! Til stående applaus fra de over 300 gjestene kunne DNT hedre en ordentlig tur(lags)venn!