Vil du bli turleder i Harstad Turlag?

Fra turlederkurset i 2014/2015 i samarbeid mellom Vesterålen Turlag, Narvik og Omegn Turistforening og Lofoten Turlag. Foto: Sigfús Kristmannson

Har du vært mye på tur og ønsker å ta med andre ut? Fungerer du godt i ei gruppe med ulike mennesker og kan ta beslutninger på vegne av andre? Har du lyst til å være turleder på Harstad Turlags fellesturer? Da er DNTs turlederutdanning noe for deg, og 15.-16. oktober har du muligheten til å delta på denne!

Grunnleggende turlederkurs 15.-16. oktober

Harstad Turlag arrangerer grunnleggende turlederkurs for nye turledere helgen 15.-16. oktober 2016. Kurset kvalifiserer til å være turleder i Harstad Turlag/DNT sommerstid med begrensinger til sti og vei i nærmiljøet.

Kurset arrangeres lørdag og søndag i nærområdet til Harstad med overnatting i telt. Deltakelse er gratis, men forplikter at du etterpå er med å arrangere turer i Harstad Turlag.

DNTs-turlederutdanning går over 4 nivåer

DNT-ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs, sommerturlederkurs og vinterturlederkurs.  I denne omgang tar vi for oss modul 2.

Turlederutdanningen skal gjøre deg i stand til å lede turer for DNT og gi en enhetlig basiskompetanse som sikrer trygghet og trivsel for turdeltakerne, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon.

Opptakskrav for modul 2 - Grunnleggende turlederkurs:

Temaer i kurset

• Kart og kompass
  • Turlederrollen og turplanlegging
  • Bålmat
  • Bekledning og turledersekken
  • Enkel gapahuk samt praktisk turledelse med caser

Kurset passer for

Kurset passer for alle som vil være turledere i Harstad Turlag: Barnas Turlag, vanlige voksenturer, Fjellsportgruppa og Seniorgruppa. Vi er spesielt interesserte i å komme i kontakt med folk som ikke har engasjert seg i Harstad Turlag tidligere.

Mer informasjon og påmelding: Nils Erik Bakke (nils.erik.bakke@gmail.com)