Nesten 200 deltakere på Kom deg ut-dagen

Harstad Turlags to Barnas Turlag-grupper arrangerte søndag Kom deg ut-dagen på Kåringen og i Sørlia. Det var godt oppmøte på begge plasser, og svært fornøyde arrangører.

JUBILEUM FOR KOM DEG UT-DAGEN I ÅR

Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. Første gang var i september 2006. I februar 2016 er det dermed 10 års jubileum med den 20. Kom-deg- ut-dagen på rad. I tillegg til arrangementene på Kåringen og i Sørlia, var det arrangementer hele 154 andre steder i landet. Generalsekretær i DNT, Nils Øveraas, uttalte før helga at han forventet over 30 000 deltakere. - En gledelig utvikling, som viser at friluftsliv har medvind og at vårt langsiktige arbeid for et tilbud til alle generasjoner treffer, sier generalsekretæren.


AKING, LASSOKASTING OG KOS MED REINSDYRENE PÅ KÅRINGEN
På Kåringen ble det blant annet akekonkurranse med reinskinn og lassokasting. Svært populært var det også å hilse på alle reinsdyrene der. Barnas Turlag Lødingen hadde også ordnet så barna fikk smake på bidos, noe som falt i smak hos de aller fleste. Det ble en flott dag for de rundt 90 deltakerne, og en fin måte for barna å bli kjent med reindrifta på.

SOLTREFF I SØRLIA
I Sørlia ble det et etterlengtet gjensyn med sola for mange, kanskje mest de voksne. For barna var det muligheter for rundtur på ski, aking, grilling av pølser og fiskekaker, og ikke minst mye måking og vading i snøen.

De tidligere års arrangementer har trukket mange folk, og Kom det ut-dagen på vinteren er mer populær en høstdagen i Harstad. Arrangørene i Harstad var fornøyde med å trekke litt lengre ut i naturen denne gang, og håper på flere Kom deg ut-dager med vading i dypsnøen i Harstads nærområder.
To gode venner varmer seg i Jervenduken
To gode venner varmer seg i Jervenduken Foto: Kamilla Isaksen Hay