DNT Ung Harstad inviterer til friluftskvelder

DNT Ung Harstad håper på mange hoppende glade ungdommer på friluftskveldene
DNT Ung Harstad håper på mange hoppende glade ungdommer på friluftskveldene Foto: Astrid Vaskinn

DNT Ung Harstad inviterer til nyvinningen «Friluftskveld» for ungdom i alderen 13 til 19 år. Gjennom ukentlige, faste møteplasser vil DNT Ung skape varierte aktiviteter hvor ungdom kan teste ut ulike friluftsaktiviteter sammen med andre. DNT Ung håper mange vil hive seg med på disse uforpliktende, sosiale og artige møteplassene.

Regelmessige arrangementer og du trenger ikke å være medlem

Friluftskveldene vil arrangeres ukentlig, hver onsdag fra kl. 18:00 til 19:30, med fast oppmøte på Turlagshuset i Folkeparken. Første arrangement blir onsdag 5. mai. Turlagshuset ligger i Skarveien 41, ser ut som en stor lavvo, og er i gangavstand fra sentrum. Arrangementene er åpne for alle ungdommer i alderen 13 til 19 år, og man trenger ikke å være medlem i Harstad Turlag / DNT for å delta. Alle er velkomne! Varighet på arrangementene vil være mellom 1,5 og 2 timer. Aktivitetsleder Asgeir Domaas Pedersen poengterer frivilligheten ved å delta. -Her er det ingen forpliktelser om påmelding eller om å møte hver gang. Det er et tilbud som man kan velge å delta på hvis det passer, forteller Asgeir. -Vi tror nettopp det at arrangementene er på fast tidspunkt med fast oppmøteplass bidrar til at det er enklere å møte opp, fortsetter Asgeir.

Friluftskveldene vil uansett være en sosial og hyggelig møteplass som er åpen for all ungdom Asgeir Domaas Pedersen
Skyggevenner
Skyggevenner Foto: Astrid Vaskinn

Ulike aktiviteter

DNT Ung har allerede planer for de fleste friluftskveldene frem mot sommeren. - Vi vil invitere til uteleker, kart- og kompasskurs, sykkelturer eller kanskje en rusletur til et badevann, sier Asgeir. På grunn av smittevernshensyn vil vårens alle vårens aktiviteter foregå utendørs. - Men etter hvert kan vi også gjør friluftsrelaterte aktiviteter innendørs i Turlagshuset, poengterer Asgeir. -Da kan det hende vi ser en friluftsfilm, reparerer turutstyr eller har førstehjelpskurs.

Tilbud som passer for alle unge
Asgeir forteller at han håper tilbudet vil falle i smak blant unge. -Målsettingen er å få til et tilbud som passer for alle. Enten du har drevet lite eller mye med friluftsliv, forteller Asgeir. -Friluftskveldene vil uansett være en sosial og hyggelig møteplass som er åpen for all ungdom, sier en spent og entusiastisk aktivitetsleder, Asgeir.

Kanskje kan friluftskveldene la ungdommene hoppe inn i solnedgangen?
Kanskje kan friluftskveldene la ungdommene hoppe inn i solnedgangen? Foto: Astrid Vaskinn

Første friluftskveld
-Første friluftskveld blir onsdag 5. mai og vi håper mange vil møte opp allerede da, sier Asgeir inviterende. Det er litt vanskelig å planlegge utendørsaktiviteter på denne tida av året, vær og føre vil avgjøre hva friluftskveldene vil inneholde. -Hvis det fremdeles ligger snø vil vi finne en akebakke å leke oss i, hvis ikke dette er mulig blir det en liten vandretur med innlagt bålpause, forteller Asgeir. Han lover at det blir pølsegrilling og god stemning uansett den første kvelden!

OPPDATERT 22. april:
Harstad Turlag ser at saken har blitt omtalt både i Harstad Tidende og iHarstad. Disse oppslagene kan leses her: