Emilie vil til topps!

Emilie (3) på Kilhusåsen jaktende på Turbotopper
Emilie (3) på Kilhusåsen jaktende på Turbotopper Foto: Mona Hammer

Barnas Turlag Harstad har gjennom 2020 måtte tenke litt annerledes rundt turer og arrangementer. Noe har vært avlyst og noe er gjennomført med færre deltagere. I tillegg har Barnas Turlag presentert nye tiltakt og aktiviteter, og et av dem var Turbotoppen der Emilie (4) var en av dem som deltok med stor iver. Emilie synes det er best å være på tur når hun er førstemann opp, og ho gjennomførte alle Turbotoppene mens ho fortsatt var 3 år!

Annen aktivitet

2020 ble et spesielt turår for oss alle, også for Barnas Turlag. -For likevel å inspirere til aktivitet og turglede har vi tatt i bruk digitale løsninger, forteller leder Rannveig Kildal Ramtvedt. -I påska arrangerte vi daglige påskeleker gjennom konseptet Turbos lekeland. Her opplevde vi god deltagelse, fortsetter hun. I sommer var det Turbotoppen som gikk av stabelen. - Dette var en slags «barnas ti på topp» med 11 turmål rundt omkring i Harstad kommune, forklarer Rannveig.

På tur med venner

Én deltager i Turbotoppen imponerte spesielt. Emilie på 4 år gjennomførte alle turene! Emilie synes det er fint å være på tur, og ho elsker å være først på toppen og nyte utsikta! Ekstra artig er det når hun kan ha med seg venner. Lillesøster Nora (1) fikk også lov å være med på noen av turene, med fin utsikt fra meisen.

Mamma Mona Hammer sier at de passet på å ha tilstrekkelig mange "hviledager" mellom de tøffeste turene, slik at Emilie ikke skulle bli lei. -Vi brukte turene til å få kvalitetstid sammen som familie, og også å få tid sammen med venner og kjente, på en helt annen måte enn å møtes hjemme eller på kafé, forteller Mona. -På flere turer gikk vi sammen med andre familier, slik at Emilie hadde jevnaldrende venner med seg. Det ga stor motivasjon, også etter turen, hvor de kunne møtes for eksempel i barnehagen og snakke om turen, sier en sprek mamma Mona.

Turboost
-Turbotoppen ga oss en skikkelig boost på turgåing, og målet om å komme seg på alle toppene hjalp oss kanskje over den første kneika hvor det føles som litt mye "styr", sier Mona. Ho forteller videre at man med små barn må pakke litt mer og annerledes, enn når vi går bare voksne. Alt kan skje, og vi lærer stadig vekk nye pakketriks, og hvordan være effektiv uten at det blir dårlig stemning. -Turene ga mersmak, og vi har vært på enda flere turer enn de som ble lagt ut, sier Mona Hammer.

Kult med tur
Familien satt etter hvert igjen med mange gode turopplevelser, og ønsket å formidle disse til andre. Bilder og turhistorier ble samlet i en blogg som familien skriver. Ta gjerne en titt på www.kultmedtur.no 

Barnas Turlag i Harstad gratulerer Emilie med innsatsen, og hun har mottatt en Turbobamse, lue og turkopp i premie.

Skrevet av Gunn Elin Fedreheim 11. november 2020