Status på bro- og løypeprosjekter

Dugnadsgjengen i Kongsvikdalen
Dugnadsgjengen i Kongsvikdalen Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Harstad Turlag har i år lagt ned en stor innsats på oppgradering av løypenettet. Til tross for en god del nedbør den siste tida, har de frivillige stått på og fått ferdig flere prosjekter. -Jeg er søkkimponert over den innsatsen de frivillige legger ned, forteller daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen.

Kongsvikdalen
Prosjektet i Kongsvikdalen har vi beskrevet tidligere her på websiden. Dette arbeidet startet opp i 2019 og har fortsatt med uforminsket innsats i 2020. Torsdag 17. september var Geir Jenssen og Karl Wiktor Hind en ny runde i området og jobbet med klobbing, samt pakket ned campen i Kongsvikdalen. Samtidig var Are Frønum og daglig leder Jørn i drift med å flytte material til en avtalt henteplass for helikoptertransport. -Vi har ikke helt avsluttet arbeidet, til tross for at vi har fraktet ned mye utstyr, forteller daglig leder. -Det er et håp om å få til noen flere økter i Kongsvikdalen i høst hvis vær og føre tillater det, sier Jørn. Det er nå lagt 1600 meter med 2x8 klopper i Kongsvikdalen. Av den planlagte kloppingen gjenstår ca 400 meter.

Klopping til Maistua
Også på Maistua har det skjedd forbedringer av stien (sjekk video 1 og video 2 herfra!). Tilsynet på Maistua hadde dugnad der sist mandag, og benyttet da anledningen til å fullføre klopping av stien. -Takket være et flott forarbeid av Karl Wiktor Hind, kunne vi fullføre leggingen nå denne uka, sier Jørn.

Superveteraner! Fra venstre: Karl Wiktor Hind, Are Frønum, Geir Jenssen og Harry Karlsen. Mange turgåere kan gå tørrskodde takket være deres, og andres, enorme innsats!
Superveteraner! Fra venstre: Karl Wiktor Hind, Are Frønum, Geir Jenssen og Harry Karlsen. Mange turgåere kan gå tørrskodde takket være deres, og andres, enorme innsats! Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Bro Storvatnet i Jonsheimen
I tillegg er dugnadsgjengen i gang med et større prosjekt med bro over ved Storvatnet i Jonsheimen. Broa skal bygges ferdig i Harstad og deretter fraktes på plass ved Storvatnet. -Are Frønum og jeg har allerede gjort mye av grunnarbeidet ved Storvatnet og tatt kontrollmål før vi nå bygger brua ved Turlagshuset, forteller daglig leder Jørn. -Samlet vekt på brua blir på ca 1000 kilo, så det krever litt organisering å få den på plass, poengterer Jørn.

Her skal det komme bru ved Storvatnet i Jonsheimen. Bildet er fra jenteturen der nå i september.
Her skal det komme bru ved Storvatnet i Jonsheimen. Bildet er fra jenteturen der nå i september. Foto: Hanne Marit Kvitting
Alt arbeidet som er gjort i Kongsvikdalen vil glede mange turgåere i fremtiden
Alt arbeidet som er gjort i Kongsvikdalen vil glede mange turgåere i fremtiden Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Skrevet av Gunn Elin Fedreheim 18. september 2020