Godt besøkte hytter til tross for koronatiltak

Haakonsbu
Haakonsbu Foto: Henrik E. Lorentzen

For Harstad Turlags del har smitteverntiltakene fungert tilfredsstillende. Til tross for  synkende besøkstall sett mot 2019, er det fortsatt mange som vil besøke hyttene til turlaget. Og det er gode muligheter for å booke overnatting på en av våre flotte hytter i løpet av høsten!

Haakonsbu oppgraderes ytterligere
I løpet av sommeren har Haakonsbu gjennomgått en større oppgradering ved at gammelhytta har blitt bygget ut og totalrenovert. På grunn av oppussinga var hytta stengt til og med 27. juli. Ildsjel og styreleder Kristian Jakobsen var glad for å åpne anlegget tidligere enn planlagt slik at besøkende kunne benytte Haakonsbu. - På gammelhytta vil det tilrettelegges for hund, og vi gleder oss til å ønske hundefolket og andre velkommen dit fra 17. august, forteller Kristian.

Maistua så og si fullbooket
Etter oppussingen av Maistua gjennom Eventyrlig oppussing har hytta og VikingDomen hatt eventyrlig besøk. I juli var det kun tre (!) netter det ikke var overnatting på Maistua, og hver dag besøker svært mange VikingDomen. - Vi får mange tilbakemeldinger fra folk som har besøkt Maistua, og det er helt tydelig at hytta har blitt et populært turmål både for Harstadfolk og tilreisende gjester, sier Kristian.

Styreleder Kristian Jakobsen
Styreleder Kristian Jakobsen

Kravet om hyttebooking fortsetter
- I hele juli hadde vi totalt 135 overnattinger på alle hyttene våre, og til nå i august har vi godt over 60 overnattinger, forteller Kristian. - Til tross for at dette er gode tall, tror vi nok at Covid-19 har satt sitt preg på besøkstallene, poengterer Kristian. På grunn av smittevernreglene er det heller ikke tillat med dagsbesøk på hyttene. - Utover høsten er det fortsatt ledige helger på hyttene våre, forteller Kristian. Og han vektlegger at alle som skal besøke hyttene MÅ booke plass på forhånd!