Turbotoppen - ny aktivitet med Barnas Turlag

Hanna i god driv mot Storhornet
Hanna i god driv mot Storhornet Foto: Tommy Fure Øwre

Barnas Turlag Harstad lanserer nå en ny aktivitet for sine medlemmer: Turbotoppen! I løpet av sommeren kan barn besøke hele 11 turmål i Harstad og nærområdet, og bli premiert etter hvor mange turmål de finner.

Nytt tiltak med 11 turmål

- Dette er et nytt tiltak som vi setter i gang nå i sommer. Det blir jo hjemmeferie for mange, og da kan dette være en fin måte å komme seg ut på, forteller Rannveig Kildal Ramtvedt, som er leder av Barnas Turlag Harstad. - Vi hadde stor suksess med påskeleken vår Turboslekeland, og ser at det er behov for andre tilbud enn kun turer, fortsetter Rannveig.

I Turbotoppen har de frivillige i Barnas Turlag Harstad funnet 11 turmål i nærområdet. Turene er delt inn i tre kategorier etter vanskelighetsgrad. - Vi vil premiere alle som klarer å gjennomføre alle 11 turene, forteller Rannveig. - Og vi kommer til å trekke flere premier blant de som har deltatt, uavhengig av hvor mange turmål de har, sier Rannveig. Premiene vil kun trekkes blant de som er medlem av DNT. Er du ikke medlem, er du hjertelig velkommen til å bli det her!

Deltakelsen i Turbotoppen registreres i appen SjekkUT. Der søker du opp Turbotoppen, og alle turmålene kommer opp. Der ligger også veibeskrivelse til appen, og du kan dele bilder og hilsener med andre når du er på turmålet. Appen vil varsle deg når du er der.

- Vi håper mange tar i bruk dette tilbudet, forteller Rannveig, og avslutter med å ønske alle god tur!

Sæterelva er et koselig turmål
Sæterelva er et koselig turmål Foto: Lina Leknes

Turmål Turbotoppen

Krevende:

• Okloheia, Kilbotn. 382 moh, 5 km t/r
  • Hårberget, Tjeldsundet. 399 moh, 7 km t/r
  • Storhornet, 510 moh, 8 km t/r

Middels:

• Maistua, 322 moh, 2 km t/r
  • Kilhusåsen, 339 moh, 4 km t/r
  • Keipen. 486 moh, 3 km t/r
  • Gråhøgda, Sørli. 400 moh, 5 km t/r

Enkle:

• Gangsåstoppen. 171 moh, 2 km t/r
  • Veten, Sandsøy. 200 moh, 2,5 km t/r
  • TV-tårnet, Samaåsen. 175 moh, 3 km t/r (fra Hagavatnet)
Et av turmålene er Veten på Sandsøy.
Et av turmålene er Veten på Sandsøy. Foto: Rannveig Kildal Ramtvedt

Om Sjekk UT

SjekkUT er en turapplikasjonen som er en digital versjon av turboken hvor en kan registrere seg med navn. Konseptet er enkelt, og registreringen skjer digitalt i appen. Når en befinner seg innenfor 50 meter fra turmålet, aktiveres muligheten for å kunne sjekke inn. I tillegg vil en også kunne ha mulighet til å legge igjen hilsener og bilder. Alt vil være synlig så lenge en befinner seg innenfor 100 meter fra det aktuelle turmålet. Applikasjonen er gratis. Alt du trenger å gjøre er å laste den ned til din smarttelefon.

SjekkUT kan lastes ned gratis i Appstore og Google Play. Appen har følgende funksjonaliteter:

• Digital innsjekking på turposten med mobiltelefon
  • Turposter nær deg viser alltid først i appen
  • Mulighet for å ta bilde i appen og dele på sosiale medier
  • Mulighet for signering av digital gjestebok knyttet til hver turpost
  • Kart som viser turpostene i nærheten
  • Appen inkludert kart og innsjekking fungerer også offline
Sjekk UT-appen er en digital versjon av turboka. Her kan du registrere deg med navn og hilse til alle kjente.