Videreutvikling av Haakonsbu

Her ser vi tydelig gammelhytta på Haakonsbu (til høyre), som nå skal gjennomgå større rehabilitering og påbygging.
Her ser vi tydelig gammelhytta på Haakonsbu (til høyre), som nå skal gjennomgå større rehabilitering og påbygging. Foto: Kristian Jakobsen

Anlegget på Haakonsbu skal nå videreutvikles og oppgraderes for å ta imot enda flere friluftsglade besøkende. Siden nyhytta sto ferdig har det vært en svært gledelig økning i antall overnattingsgjester, og med den videre utviklingen vil anlegget kunne ta imot enda flere og andre brukergrupper.

Gammelhytta forlenges med nesten 5 meter
12. juni i år starter arbeidet med Haakonsbu opp. En entusiastisk styreleder og initiativtaker, Kristian Jakobsen, forteller gledesstrålende hva som skal skje på anlegget. -Vi skal nå totalrenovere gammelhytta! Dette innebærer for det første at hytta forlenges med et tilbygg på 4,9 meter, -Målsettingen er at gammelhytta skal bli like attraktiv å besøke som nyhytta, poengterer Kristian. 

Bedre forhold for gjester med hund
Renoveringen vil åpne opp for at gjester med hund får langt bedre forhold, ved at det blir  flere bur. -Videre skal det komme ny bordkledning på hele hytta og nytt tak, samt at det settes inn større vinduer slik at man får nyte utsikten i langt større grad, kan Kristian tilføye. Alt innventar skal byttes. Det blir et bedre kjøkken med komfyr, ventilasjon og nytt kjøkkenutstyr. Samt at det kommer en vintergang der man kan sette inn ski, henge ut mat osv. Det blir også nye stoler og bord, og langt bedre sittekomfort.

Anlegget åpnes i begynnelsen av september
Arbeidet vil pågå kontinuerlig frem til ca 1. september, forteller Kristian. -Snekkere og dugnadsfolk trenger en plass å bo når de er der, og vi må derfor reservere nyhytta til dem. -Dette betyr  at Haakonsbu ikke blir åpnet før dette arbeidet er ferdig, beklager Kristian. Samtidig lover han at åpningen vil lanseres bredt, og at det vil være et svært attraktivt anlegg som da vil åpne opp for gjester igjen!

Del av plan for utvikling i Jonsheimen
Haakonsbu og Toralfsbu gjennomgår begge større forandringer nå for tiden. Planene om ei ny hytte på Toralfsbu står ved lag, og det planlegges med nybygging der sommeren 2021. -Det er strategisk å gjennomføre et prosjekt i året, sier Kristian. -Turlaget har ikke kapasitet til flere store byggeprosjekter per år, og når vi er ferdige med årets prosjekt, kan vi også si at byggevirksomheten på Haakonsbu er ferdig! Da passer det bra å vende blikket og satsningen mot Toralfsbu, avslutter Kristian.

Plan for gammelhytta på Haakonsbu. Dagens hytte er til høyre i bildet. Nydelen er til venstre. Med tilsynsbu frigjøres flere soveplasser på hovedanlegget, og gjestene vil kunne få en bedre opplevelse når tilsyn kan være på hytta over lengre tid.
Plan for gammelhytta på Haakonsbu. Dagens hytte er til høyre i bildet. Nydelen er til venstre. Med tilsynsbu frigjøres flere soveplasser på hovedanlegget, og gjestene vil kunne få en bedre opplevelse når tilsyn kan være på hytta over lengre tid. Foto: Kristian Jakobsen