Toppturfestivalen avlyses

Noen av samarbeidspartnerne etter møtet der Toppturfestivalen ble besluttet avlyst. Fra venstre: Kjell Søreide (Bedriftsidretten),  Knut S. Granås (Sollia Alpinsenter), Kristian Jakobsen (Harstad Turlag), Bjørn Fortun (DNT Fjellsport Harstad), Simen H. Nilssen (DNT Fjellsport Harstad)
Noen av samarbeidspartnerne etter møtet der Toppturfestivalen ble besluttet avlyst. Fra venstre: Kjell Søreide (Bedriftsidretten), Knut S. Granås (Sollia Alpinsenter), Kristian Jakobsen (Harstad Turlag), Bjørn Fortun (DNT Fjellsport Harstad), Simen H. Nilssen (DNT Fjellsport Harstad)

Den planlagte Toppturfestivalen avlyses, på lik linje med alle arrangementer, møter og aktiviteter i Harstad Turlag på ubestemt tid.

Følger selvfølgelig anbefalingene
Initiativtaker bak Toppturfestivalen, Bjørn Forthun sier at det er en selvfølge at festivalen i sin helhet avlyses under disse omstendighetene. Til tross for avlysningen, ser Forthun lyst på fremtiden for festivalen: -Vi har lært masse under forarbeidet og tar med oss dette til en heidundranes festival neste sesong, forteller Forthun entusiastisk. -Noen faktorer rår man ikke over og da skal man heller ikke henge med leppa, sier han. Forthun vil samtidig rette en stor takk til alle samarbeidspartnere og -aktører for stor velvilje i forhold til arrangementet.

Avlyser alle aktiviteter
I tillegg til Toppturfestivalen vedtok turlaget i går kveld å avlyse alle arrangementer. Styreleder i Harstad Turlag, Kristian Jakobsen, påpeker at Harstad Turlag selvfølelig ikke skal være en aktør som kan bidra til å sette andre i fare, og øke sansynligheten for smitte. -Det er bred enighet om avgjørelsen blant alle involverte, sier Jakobsen. Og han tilføyer at det ikke var noen diskusjon knyttet til å følge rådene fra lokale og sentrale myndigheter, og fra DNT sentralt.

Anbefalinger fra DNT går på at man gjerne kan ta naturen i bruk, men man bør unngå lange turer og hytteturer. Nærturen kan være fin for å lufte hode og kropp i den uvante situasjonen vi er i, men samtidig bør man unngå store grupper og folksomme områder. Og som alltid: husk håndvask og unngå håndhilsing og klemmer.

Ny festival i april 2021
Alt arbeidet med Toppturfestivalen videreføres nå frem mot en ny festival i april 2021. DNT Fjellsport Harstad gleder seg til å ønske velkommen til et topp arrangement om et års tid!

Spørsmål
Spørsmål eller andre henvendelser rundt dette rettes til styreleder Kristian Jakobsen (907 73 964).


Samarbeidspartnere for den avlyste Toppturfestivalen
Samarbeidspartnere for den avlyste Toppturfestivalen