Snø og vind stoppet ikke 300 fra å delta på Kom deg ut-dagen

Rundt 130 deltakere på Kom deg ut-dagen i Kilbotn
Rundt 130 deltakere på Kom deg ut-dagen i Kilbotn Foto: Gunn Elin Fedreheim

I helga markerte Den Norske Turistforening (DNT) Kom deg ut-dagen over hele landet. Rundt 45 000 deltok på arrangementer på 170 steder landet rundt. Her i Harstad hadde Harstad Turlag tilbud på tre plasser: i Folkeparken lørdag og på Maistua og i Kilbotn søndag.

-I ei helg med svært varierende vær er vi godt fornøyde med at nærmere 300 personer deltok på være arrangementer, forteller styreleder i Harstad Turlag Nils Erik Bakke. –DNT ung tyvstartet den nasjonale turdagen lørdag med aktiviteter i Folkeparken, fortsetter Bakke. I snøbyger og vind hadde DNT ung med seg rundt 130 deltakere på båltenning og lek på startsletta. DNT ung og Kiwi bød på gratis mat til alle fremmøtte.

På Maistua var det søndagskafe med rundt 50 deltakere. Her sto flere av turlagets frivillige i bresjen for vaffelsteking og kaffekoking.

Frøydis (7 år) i god driv i skiløypa
Frøydis (7 år) i god driv i skiløypa Foto: Gunn Elin Fedreheim

I Kilbotn inviterte Barnas Turlag på skileik og aking. Leder av Barnas Turlag Harstad, Rannveig Kildal Ramtvedt, sier at de er svært fornøyde med oppmøtet. -Vi har forberedt et lavterskeltilbud her i Kilbotn, og har forsøkt å lage enkle opplegg for familier som ønsker å møte andre familier for lek og moro i snøen, forteller Rannveig. Hun fortsetter med å fortelle at Kom deg ut-dagen bidrar med viktige lavterskeltilbud som kan hjelpe til å få flere på tur. –Vi hadde rundt 130 deltakere her i dag, og vi har mange ildsjeler som legger ned et godt arbeid gjennom året for å lage et allsidig program for barnefamilier som ønsker å være ute, kan Rannveig fortelle. I Kilbotn hadde IL Kilkam forberedt nypreparerte løyper, lånt ut skiporter og åpnet for bruk av klubbhuset til nødvendige æren. Rannveig er strålende fornøyd med samarbeidet med andre foreninger. -Det er supert at vi kan samarbeide med andre foreninger om å tilrettelegge for aktivitet, så tusen takk til IL Kilkam, sier en entusiastisk leder av Barnas Turlag Harstad.

Leder av Barnas Turlag Harstad, Rannveig Kildal Ramtvedt, sammen med en av dagens glade barn, Hanna på 4 år. Rannveig og de andre i Barnsa Turlag delte ut gratis pølser og fiskekaker til alle. Foto: Gunn Elin Fedreheim
Turbo kom også på besøk og i tett snødrev delte Turbo ut premier til alle barna. I år var premiene grillspyd sponset av Kiwi og DNT. Foto: Gunn Elin Fedreheim