Bålsamtale om inkluderende friluftsliv

Bålsamtale og varm lunsj.
Bålsamtale og varm lunsj. Foto: Eva Jeanette Johnsen

Harstad Turlag og Arktisk senter for velferds- og funksjonshemmingsforskning (UiT Norges arktiske universitet, Campus Harstad) inviterer til politisk bålsamtale om inkluderende friluftsliv. Samtalen vil foregå i sammenheng med turgruppa Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede sin aktivitet i Folkeparken 21. august kl. 18.

Politisk deltakelse på FTU-tilbudet
Politikerne er invitert til å delta på aktivitetene i regi av FTU-gruppa fra kl. 18. -Det gjør at de får god anledning til å se det gode tilbudet FTU i aktivitet, og de får tid til å treffe og prate med deltakere, turledere og ledsagere, forteller Jørn Thorvaldsen. Bålsamtalen starter litt etter kl. 19. Under bålsamtalen vil hvert politisk parti få 4 minutter til å innlede om hvordan partiet vil jobbe for å sikre friluftsliv for alle og at friluftslivet er mest mulig inkluderende. Deretter vil det være en diskusjon ledet av professor Rikke Gürgens Gjærum fra Institutt for vernepleie, UiT Norges arktiske universitet. -Det blir enkel servering med bålkaffe og noe å bite i, kan Jørn fortelle.

Bred politisk representasjon
De langt fleste politiske partier i Harstad har per 13. august bekreftet sin deltakelse:

Arbeiderpartiet: fungerende ordfører Kari-Anne Opsal
Sosialistisk Venstreparti: Karin Anna Øvervatn
Miljøpartiet de grønne: Hanne Gideonsen
Fremskrittspartiet: Eivind Stene
Kristelig Folkeparti: Jorunn Skogen Konst
Venstre: varaordfører Maria Serafia Fjellstad
Rødt: Jørn Hofsø Hjellnes
Høyre: Einar Jahre Mustaparta

-Vi er svært fornøyde med at såpass sentrale Harstadpolitikere har sagt at de vil stille, kan Jørn Thorvaldsen fortelle, -og vi er spente på hva de har å si, og hva de synes om FTU-tilbudet, avrunder han.