Ny tur: Lilletind rundt

Fornøyd turleder Heidi Olsborg sammen med turfølget til Lilletind
Fornøyd turleder Heidi Olsborg sammen med turfølget til Lilletind Foto: Heidi Olsborg

Sist helg var 15 deltakere med på en ny tur i Harstad Turlags mangfoldige turprogram. Turen gikk rundt Lilletinden (1134 moh) i Evenes kommune, men turfølget gikk også opp på selve toppen. Turleder Heidi Olsborg forteller om en flott tur med mange fornøyde deltakere.

Avmarsj var kl. 09:30, og turen gikk da via nedre Skinnstakkvann til øvre Skinnstakkvann, videre til Luggevann og til passet der stien går til Blåvannshytta. Videre var det bratt, men gruppa traff riktig på hylla de skulle gå bortover. I passet delte gruppen seg og de mest "alpine" gikk langs eggen av Lilletinden. Den andre gruppa gikk først ned til ett vann før de startet ny oppstigning til toppen langs mye ur og snø.

Det var mye rein i området, noe som bidro til svært forsiktig ferdsel fra turgruppa for å skape minst mulig forstyrrelser. En stor reinbukk passet på gruppa, og trakket spor for turfølget! Den alpine gruppa kom først til toppen og kunne bekrefte dette var den raskeste veien. De konkluderte med at de partiene som så farlig og uframkommelig ut ble passert helt fint. Turfølget konkluderte med at denne stien bør bli den foretrukne ruta i fremtiden.

Toppen ble nådd ca kl 14, og gruppa hadde seg da en lang og god matpause. Det var ikke ett vindpust og utsikt i alle himmelretninger. På vei ned kuttet turfølget ruta, og gikk rett ned fra toppen heller enn å gå tilbake over fonnisen. Denne veien var bratt med mye løs stein. Alle kom seg velberget ned og da startet moroa med å skli på snøen et langt stykke ned til Reskvanto. Det ble mye hyl og latter! Etter mange seige motbakker ble det en skikkelig beinstrekk på det høyeste punktet av løypa. Her benyttet mange anledningen til å ta noen yogaøvelser til glede for de andre! Ved fosse ved nedre Skinnstakkvann ble det tid til en vassepause for såre føtter som ble skyllet i det kalde vannet.

Alle deltakerne holdt samme tempo og det var ei homogen gruppe som gikk samlet. Turfølget koset seg og syntes dette var et fantastisk vakkert landskap. Alle var strålende fornøyd, men slitne etter en 10 timers tur.

Funfacts til slutt:

  • Total stigning: 1464 høydemeter
  • Lengde: 23 km.
  • Gangtid: 7 timer og 23 min
  • Pause: 3 timer og 15 min
Heidi Olsborg


Fantastisk utsikt!
Fantastisk utsikt! Foto: Heidi Olsborg.