Kronprinsen åpnet Haakonsbu

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var i Jonsheimen for å åpne Haakonsbu sammen med Harstad turlag. Foto: Marius Dalseg Sætre

Dagene 19. til 20. mars ble to merkedager for Harstad Turlaget. Ikke bare sto H.K.H. Kronprins Haakon Magnus for åpningen av Haakonsbu, men han overnattet også på hytta sammen med flere representanter fra turlaget. Dette ble virkelig to begivenhetsrike dager for de frivillige og turlaget!

Inspirert av Vesterålen Turlag

- Det var i Vesterålen vi kom på ideen om å invitere Kronprinsen til åpningen av Haakonsbu, forteller initiativtaker og prosjektleder Kristian Jakobsen. - Vi syntes det kunne være gøy å forsøke å få neste generasjon i kongefamilien like glad i DNT som Dronning Sonja er, legger styreleder Nils Erik Bakke til. Begge er enige i at det Vesterålen Turlag har fått til er inspirerende både på hyttefronten og med kontakten med Kongehuset.

Sprek Kronprins

Ikke bare gikk Kronprinsen både til og fra Haakonsbu fra Fiskfjorden, han fikk også en topptur til Snøtind under kyndig turledelse av Espen Minde Høst. Været var ikke det beste, og det ble en del venting på toppen før turfølget kunne kjøre ned. Kronprinsen imponerte med sine skiferdigheter, og var selv svært begeistret for både turen og området rundt hytta.

God mat og drikke

Hyttevertene Siv Eilertsen og Kristian Jakobsen hadde planlagt menyen for besøket, og dette inkluderte både bidos, bacalao og spekemat, i tillegg til masse godt tilbehør. Dette var kanskje den første gangen noensinne at Haakonsbu gikk fra å være en ubetjent hytte til betjent hytte, noe de ni gjestene på nye Haakonsbu fikk nyte svært godt av. Og ikke nok med det, jammen meg overrasket ikke Kristian alle sammen med å fri til Siv etter lunsjen onsdag 20! Dette var det første frieriet Kronprinsen hadde sett, og han måtte til og med fortelle resten av tilhørerne at svaret var ja, før jubelen brøt løs. Gratulerer til Kristian og Siv!

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon omringet av representanter fra turlaget.
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon omringet av representanter fra turlaget. Foto: Marius Dalseg Sætre

Med nye Haakonsbu er Jonsheimen mye mer tilgjengelig for flere turglade folk, og turlaget håper mange vil bruke hytta og ta godt vare på den! Styret i turlaget er takknemlig for besøket og helt overveldet over all oppmerksomheten dette besøket fikk. Noen av presseoppslagene kan leses her:

Kronprinsen åpnet Haakonsbu (Harstad Tidende)
Kronprinsen åpnet nye Haakonsbu (DNT)
Kronprinsen åpnet Haakonsbu i dag (Bladet Vesterålen)
Kronprinsen åpnet turisthytte (NRK)
Haakonsbu i Kvæfjord innviet (NRK tv)
Kronprinsen åpnet ny toppturhytte (Kongehuset)
Hytteverter ved ny DNT-hytte forlovet seg foran Kronprinsen (VG)