KRONPRINSEN ÅPNER HAAKONSBU

Kronprins Haakon ved Hovinkoia i Slottsparken i 2016
Kronprins Haakon ved Hovinkoia i Slottsparken i 2016 Foto: Marius Dalsegg Sætre

Vi er stolte over at Kronprinsen besøker vår nye hytte og vil foreta den offisielle åpningen. Vi ser på det som en honnør til alle som gjør en frivillig innsats i Harstad Turlag og DNT.  Jonsheimen er et flott fjellområde på Hinnøya som nå blir bedre tilrettelagt for friluftsliv, sier Nils Erik Bakke, styreleder i Harstad Turlag

Kronprins Haakon skal åpne Harstad Turlags nye toppturhytte Haakonsbu på Hinnøya. 

Onsdag 20. mars tar Kronprins Haakon skiene fatt for å åpne nye Haakonsbu i Kvæfjord. Sikker ferdsel i vinterfjellet og topptur på ski inngår som deler av programmet ved Kronprinsens besøk. 

-Kronprinsen er en erfaren toppturentusiast og vil med sin deltagelse rette oppmerksomheten mot hvilke vakre naturopplevelser DNT sine frivillige tilrettelegger for i Norge. Samtidig vil han løfte viktigheten av å ha nok kunnskap til å kunne gjøre gode vurderinger og valg både før og under en tur, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT. 

Toppturhytte i viktig turområde

Haakonsbu ligger i Johnsheimen, et fjellområde mellom Troms og Nordland. Hytta som har sengeplasser til 12 personer ble oppført i fjor høst, og ligger i Harstad Turlags viktigste turområde. Den nye hytta er et godt egnet utgangspunkt for toppturer med flere fjelltopper på over 1000 meter. 

-Vi er stolte over at Kronprinsen besøker vår nye hytte og vil foreta den offisielle åpningen. Vi ser på det som en honnør til alle som gjør en frivillig innsats i Harstad Turlag og DNT for øvrig. Johnsheimen er et flott fjellområde på Hinnøya som nå blir bedre tilrettelagt for friluftsliv, sier Nils Erik Bakke, styreleder i Harstad Turlag.  

Haakonsbu ble opprinnelig bygget i 1990 og er oppkalt etter Haakon Rønning. Rønning var en ildsjel i Harstad Turlag som også gjorde en betydelig innsats nasjonalt for DNT. Takket være stor dugnadsinnsats har Harstad Turlag nå både fått bygd ny hytte og ombygd gamle Haakonsbu til en sikringshytte med fire sengeplasser. 

Fellestur med påmelding ligger på vår hjemmeside

For de som ønsker å delta på den offisielle åpningen blir det satt opp en fellestur på ski fra Fiskefjorden med turleder fra Harstad Turlag. Turen starter i Fiskefjorden 20. mars klokken 08:30.  Under normale vær- og føreforhold er skituren beregnet til å ta cirka 3 timer. Turen ansees som middels krevende. Du kan melde deg på her: Fellestur til Haakonsbu 20. mars 19​​​​​​​

Skrevet av Jørn Thorvaldsen 5. mars 2019