Julehilsen fra Harstad Turlag

Skoddeberghytta under nordlyset
Skoddeberghytta under nordlyset Foto: Raymond Riise

Julehilsen til frivillige og nåværende og fremtidige medlemmer i Harstad Turlag.

2018 har vært et spesielt år for DNT og for Harstad Turlag. Vi har feiret at det er 150 år siden DNT ble stiftet. Jubileet startet med Tidenes Turfest i Oslo Spektrum 19. januar som også ble sendt på NRK i påsken. Det er 150 år siden DNT ble stiftet i Oslo, og derfor ble årets landsmøte arrangert i hovedstaden med pump og prakt der Dronningen var hedersgjest under festmiddagen. Her nord fikk vi besøk av Lars Monsen som gikk turer både i Vesterålen og i indre Troms. All ære til våre venner i Vesterålen Turlag og i Troms Turlag (DNT) med flott innsats. Mange jubileumsarrangementer har gått av stabelen i hele landet og også i Harstad Turlag.

På hjemmefronten har vi fått ny daglig leder i turlaget: Jørn Thorvaldsen overtok 1. januar for Roger Riise. Velkommen Jørn, og takk for innsatsen Roger. Hyttebooking er nå innført på alle hyttene til Harstad Turlag slik at det er mulig å planlegge hyttebesøkene bedre. Bookingen gir fortrinn til sengeplass, men det vil fortsatt være mulig å komme uanmeldt som før.

Turaktiviteten har aldri vært større i Harstad Turlag. Vi har i 2018 arrangert over hundre turer. Alle deler av turlaget har boblet over av turaktivitet og deltakelsen har vært stor. Mange nye turledere har blitt utdannet noe som lover godt for turaktiviteten også fremover. Hyttenettet vårt oppgraderes forløpende i år med ny hytte på Haakonsbu og nyrenoverte Maistua. Det har blitt lagt ned utallige dugnadstimer av mange medlemmer. Hele Norge har fått se hvordan Maistua har gjennomgått en eventyrlig oppussing. Takk til TV3 og alle samarbeidspartnerne som gjorde dette mulig.

I 2018 var vi den mellomstore turistforeningen i DNT med størst prosentvise medlemsvekst. Vi er nå over 1800 medlemmer i Harstad Turlag.

Tusen takk til alle som bruker av fritiden sin for at vi har klart å skape et så flott tilbud i Harstad Turlag. Bli med oss videre inn i 2019. Vi har mange planer. Riktig god jul og et godt nyttår. Vi ses på tur.

Hilsen styreleder Nils Erik Bakke på vegne av styrer i Harstad Turlag

Skrevet av Gunn Elin Fedreheim 24. desember 2018