Gjensidigestiftelsen med svært gledelig gave!

Lillian Mathisen fra Gjensidigestiftelsen fikk lov å være julenisse. Her omkranset av styreleder Nils Erik Bakke og nestleder Gunn Elin Fedreheim Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Harstad Turlag fikk en flott førjulsgave da Lillian Mathisen kunne overrekke en sjekk på 196 700,- fra Gjensidigestiftelsen til prosjektet «Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede» (FTU). I samarbeid med UiT Institutt for vernepleie, bidrar midlene til at turlaget i 2019 skal tilby turer også for personer med utviklingshemming.

Nasjonalt har DNT satset stort på friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede, og det er per dags dato friluftsgrupper for personer med utviklingshemming flere steder i landet. – Turlaget ønsker jo å ha et tilbud for alle, men denne satsningen har vi foreløpig ikke hatt ressurser til å ta fatt på, forteller styreleder Nils Erik Bakke. Han, nestleder Gunn Elin Fedreheim og daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen er derfor svært glad over førjulsgaven fra Gjensidigestiftelsen. – Gjennom midlene får vi mulighet til bred annonsering, til å leie buss for å komme oss til andre turområder enn nærturområdene og til å kjøpe inn utstyr, kan daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen skyte inn. FTU skal være et helt gratis tilbud til alle, og midlene muliggjør også matservering på turene.

Målgruppa for turene er ikke bare personer med utviklingshemming selv. – I utgangspunktet er gruppa for personer med utviklingshemming i alle aldre, og deres familier, venner og støtteapparat ellers, forteller Gunn Elin Fedreheim. – Målsettingen til turlaget er jo ikke bare at de skal komme seg ut på tur, men også at de får naturopplevelser sammen med andre, får kjennskap til turområder og til turlaget, og at de vil oppdage den samme turgleden som vi ser i alle våre turgrupper, fortsetter Gunn Elin.

Det eneste kravet som stilles til deltakerne er at de må ha med egen ledsager, men der håper turlaget at UiT kan bidra også. – Det er et svært spennende samarbeid vi er i gang med med vernepleierutdanningen her i Harstad, forteller Nils Erik. Samarbeidet er foreløpig helt i startgropa, men målsettingen er at studentene kan knyttes opp mot prosjektet, og at et mer formalisert samarbeid kan inngås med sikt på videreføring av turgruppa. – Midlene får vi for 2019, men alt videre arbeid og satsning må vi ta over vår egen drift, noe vi har tro på at vi skal få til i samarbeid med institutt for vernepleie, sier Jørn Arild. Harstad Turlag vil takke Gjensidigestiftelsen for tildelingen, og ser frem til å komme i gang med prosjektet over nyttår!

Gavesjekken som Harstad Turlag fikk
Gavesjekken som Harstad Turlag fikk Foto: Gunn Elin Fedreheim