Friluftslivssamlingen 2018

Foto: Kjersti Gürgens Gjærum

For femte året på rad har Troms fylkeskommune, friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms, invitert kommuner, frivillige organisasjoner, natur- og friluftslivsforvaltere og andre som er interessert i å tilrettelegge for friluftslivet i Troms, på samling.

21-22. november arrangeres årets friluftslivssamling i Fylkestingssalen i Tromsø. Samlingen er en møteplass for forskjellige aktører innenfor friluftsliv og i år kan man bli med på sofasamtale med ungdommen og høre ulike foredragsholdere fra Harstad, Balsfjord og Nordland snakke om sine suksesshistorier. Samlingen avsluttes med høytidelig utdeling av «Fylkets beste turrute» og «Friluftslivets ildsjelpris i Troms».

Vår egen Kjersti Gürgens Gjærum (15 år), leder i DNTung Harstad, skal for andre år på rad holde foredrag under årets Friluftslivssamling, og hun sier: "Jeg syns at samlingen er et veldig bra arrangement hvor jeg både har fått uttrykt mine meninger og fått inspirasjon til endringer og videre utvikling av tilbudet vårt i DNTung. I fjor holdt jeg et lite innlegg om DNTung Harstad og om våre planer videre. I år skal jeg holde et foredrag om hvordan det har gått, samt få frem vårt perspektiv og våre meninger rundt årets tema, som er «Hvordan få ut de som sitter inne?», med hovedfokus på barn og unge.

Gjærum har vært medlem av DNT så lenge hun kan huske. Hun ble rekruttert inn i DNTung som 14-åring for å starte opp lokallaget igjen og har nå vært leder i 1 år. Hun elsker høye topper med god utsikt, et koselig turfølge og kveldsmat i midnattssola. Hun liker også å fotografere og har ofte med kamera på tur. Gjærum har ikke noe imot å bære tungt så lenge turen er fin og syns det er utrolig kult å kunne lede egne turer. Hun gleder seg til å fortsette og påvirke å utvikle DNTung Harstad i årene som kommer, og det er vi glade for. Lykke til under årets Friluftslivssamling Kjersti!

Foto: Kjersti Gürgens Gjærum

Skrevet av Therese-Marie Tangen 12. november 2018