Folkevandring til åpningen av Haakonsbu

Flott vær på åpningsdagen av nyhytta på Haakonsbu.
Flott vær på åpningsdagen av nyhytta på Haakonsbu. Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Harstad Turlag er overveldet over alle som deltar på våre arrangementer for tida. I dag (søndag 28. oktober) kom hele 78 personer til Haakonsbu til åpningen av nyhytta vår der! I flott vær fikk folk en fin tur opp i nysnøen på vei til Haakonsbu.

Hyttevertene Kristian Jakobsen og Siv kunne i dag ta imot hele 78 gjester til åpning av Haakonsbu! Det var et ydmykt og ikke helt uberørt hyttevertskap som tok imot gjestene. Første gjest kom overraskende opp allerede kl. 09:30. I løpet av dagen gikk 8,5 liter pannekakerøre med og et ukjent antall liter kaffe.

Det kom folk fra alle kanter; Austerfjorden, Toralfsbu og de fleste fra Kongsvika. Folkene kom fra Sortland, Lødingen, Kvæfjord, Kongsvika og Harstad.Stolt hyttevertskap Siv Eilertsen og Kristian Jakobsen som har lagt ned en enorm innsats underveis i byggeprosjektet.
Stolt hyttevertskap Siv Eilertsen og Kristian Jakobsen som har lagt ned en enorm innsats underveis i byggeprosjektet. Foto: Hanne Marit Kvitting
Mange av gjestene hadde med hund som fikk prøve ut gode hundefasiliteter på "gammelhyta". Badstuhytta er ikke helt ferdig ennå.

Gjestene vist stor begeistring for nyhyttas store vinduer med god utsikt, og hyttas generelle høye standard. Kristian og Siv tror dette vil bli godt mottatt og mye brukt. De første overnattingsgjestene ligger allerede over til mandag.