Folkefest på Maistua

Maistua utvendig
Maistua utvendig Foto: Raymond Knudsen

Oppussingen av Maistua er straks ferdig, og Harstad Turlag inviterer til folkefest når Eventyrlig oppussing har fullført arbeidet sitt den 24. september. Til tross for at prosjektet for vår del har vart siden begynnelsen av april, er det nå i dag først at selve hoveddelen av tv-produksjonen spilles inn.

Revet inn til skallet
På Maistua har PEAB Bjørn Bygg vært i full drift siden 14. august. Med stillas satt opp og sponset av Byggesystemer, og arbeidsfolk sponset av PEAB Bjørn Bygg, har det blitt foretatt større fasadeforandringer på bygget. Innvendig er alt inventar ryddet ut og bygget har blitt revet til kun skallet har stått igjen. Her har flinke dugnadsfolk fra turlaget gjort en formidabel jobb, godt ledet av hyttetilsyn Hans Anton Uhre og daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen.

Relativt luftig på Maistua når PEAB Bjørn Bygg jobbet der.
Relativt luftig på Maistua når PEAB Bjørn Bygg jobbet der. Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Full tv-produksjon
Onsdag 19. september kom teamet fra Eventyrlig Oppussing til Harstad for å ta fatt på arbeidet. En vanlig innspillingsperiode for dem er på seks dager, og da gjøres alt arbeidet i løpet av disse dagene. Dette prosjektet er kraftig utvidet i og med at såpass mye av arbeidet er gjort før Eventyrlig Oppussing kommer med hele produksjonen. Dagen i dag har blitt brukt til å hente diverse utstyr rundt i Harstad, pakking på helikopterbasen, og frakt opp til Maistua. Fra klokken 15 forventet produksjonen å være på plass på Maistua.

Folkefest
Mandag 24. september er Eventyrlig Oppussing ferdig innspilt på Maistua, og turlaget forventer å få overlevert ei moderne og tidsriktig hytte da. Dette markeres med å la hele Harstad få se hvordan Maistua har blitt og med en folkefest fra klokken 17 og utover. Det er imidlertid registrering og start fra Krafthallen fra kl. 15:00 til 16:30. Konferansier blir Rikke Gürgens Gjærum. Gjengen fra Eventyrlig Oppussing blir også med på folkefesten. Det som skal foregå er:

* Natursti fra starten ved Krafthallen og til toppen, med premiering!
* Skattejakt for barn

* Mulighet for å kjøpe mat tilberedt av kokkelinja på Rå videregående skole - betaling via bankterminal eller kontant
* Musikk ved Hærens musikkorps
* Hilsen fra varaordfører Maria Serafia Fjellstad
* Hilsen fra DNTs styreleder Per Hanasand
* Rundtur inne i nyoppusset og spektakulær Maistua!
* Fyrverkeri.
PS: Husk klær etter vær og ta med ei hodelykt!

Følg med på Facebooksida til Harstad Turlag for oppdatert informasjon.

NB - det oppfordres til samkjøring fra byen og ellers parkering på offentlige parkeringsplasser!

Skrevet av Gunn Elin Fedreheim 19. september 2018