Verdig markering av Olav Solberg på Nona 1012 moh.

HUMØRSPREDER: Olav Solberg døde av hjertestans på vei hjem fra topptur lørdag 3. mars. Han ringte selv etter hjelp da han brått ble akutt dårlig, men livet sto ikke til å redde. Olav Solberg ble 53 år gammel.
HUMØRSPREDER: Olav Solberg døde av hjertestans på vei hjem fra topptur lørdag 3. mars. Han ringte selv etter hjelp da han brått ble akutt dårlig, men livet sto ikke til å redde. Olav Solberg ble 53 år gammel. Foto: Arkivfoto: Tore Meirik

Verdig markering av Olav Solberg på Nona (1012 moh), søndag 26.august klokka 10.00. Olav Solberg fra Harstad var en av Nord-Norges mest glødende ski- og toppturentusiaster.

Familien til Solberg har fått godkjent å spre asken etter Olav på fjellet Nona (1012 moh) på Grytøya. Dette var Olavs favorittfjell og også det fjellet han var på samme dag som han døde.

Facebookgruppa Toppturmiljøet Harstad og Fjellsportgruppa Harstad har tatt initiativ til å lage en minneplakett som de skal feste i fjellet i forbindelse med markeringen. Alle som tilhører enten Toppturmiljøet Harstad eller Fjellsportgruppa Harstad, som ønsker å delta i markeringen er velkommen.

Fred Åge Fol har skrevet et minneord om Olav Solberg som Fri Flyt har lagt ut på sine nettsider anledning bortgangen (3.mars 2018), trykk på linken her: https://www.friflyt.no/Ski/Olav-Solberg-1964-2018

Programmet er som følger på søndag: 
Vi tar ferge fra Stornes klokka 10.00. Det er begrenset med parkeringsplasser der, så det vil være optimalt at vi samkjører fra fergeleiet på Stornes. På ferga over vil vi kunne få en bedre oversikt over hvor mange vi er, og eventuelt organisere oss enda bedre.

Startsted: Vaskinn.

Det er en lang fjelltur, fjellet Nona er 1012 moh. Vi håper alle vil klare å komme seg opp, men tar høyde for at det vil være behov for en samlingsplass midtveis eller der omkring. Når vi kommer på toppen vil Andreas lede an markeringen.

Retur med ferge klokka 18.30 eller 19.30.

PS: En uformell samling klokka 21.00, på Bar Harstad for de som ønsker.

De som står bak dette initiativet, og som har vært orientert underveis er Fred Åge Hol, Tommy Kristoffersen, Christian Vannski, Bjørn Forthun og Tore Forthun.

Se gjerne facebookgruppa til Toppturmiljøet Harstad, trykk på linken her: https://www.facebook.com/groups/253074174771092/

Teksten er hentet fra Åge Fol sitt innlegg på Toppturmiljøet Harstad. 

Fotograf: Per Ove Hovland. 
Arkivfoto: Tore Meirik, fra nettstedet Fri Flyt.

Nona 1012 moh, med snø.
Nona 1012 moh, med snø. Foto: Per Ove Hovland
IVRIG: Få mennesker var så glade i å ferdes i fjellet som Olav Solberg. Her er han i aksjon på Andørja i april 2016.
IVRIG: Få mennesker var så glade i å ferdes i fjellet som Olav Solberg. Her er han i aksjon på Andørja i april 2016. Foto: Arkivfoto: Tore Meirik
Nona 1012 moh.
Nona 1012 moh. Foto: Per Ove Hovland

Verdig markering av Olav Solberg på Nona (1012 moh), søndag 26.august klokka 10.00. Tekst: Fred Åge Hol.