Mye stein!
Mye stein! Foto: Erik Durselen

Sykkeltur til Grøtavær på Grytøya

Vi møtte opp på Stornes kl 09.45. Det var 3 deltakere og to turledere. Ferga til Bjørnerå gikk kl 10.00.  På Bjørnerå hadde vi en teknisk pause og kl 10.30 var vi i gang.

Vi tok en teknisk pause ved første tunell, ordnet lys på syklene og lot oss sluke av tunellmørket. Det gikk radig gjennom tunellen.

På Dale tok vi en liten pause hvor jeg og Kjell fortalte litt om Dale, før vi syklet videre gjennom tunell nr 2.

Vi tok en matpause ved et betongskur der hvor skogsveien slutter. Der satte vi fra oss syklene Den bar preg av å være ly i uvær for sauene der ute!

Etter en god matpause bar det til fots videre nordover mot Skarsteinsneset. Der var det mye stein, både store og små,  og ikke lett å komme seg helt ut på nordsida. Vi valgte heller å klatre opp på en stor stein som ga god utsikt i alle retninger.

Etter 10 minutter der ute med utsikt til Andøya, Bjarkøy og Senja blant annet, snudde vi og fulgte en sti som gikk mer langs fjæra tilbake til syklene ved betongskuret vi tok matpause ved.

Der tok vi teknisk pause og litt mat før vi syklet moet Bjørnerå. Tre av oss valgte å sykle gamleveien mellom Alvestad og Dale. Det gikk fint men vi måtte ta det rolig noen steder pga sauer i veien eller små steinras som hadde gått. De som tok tunellen var raskest.

Vi nådde ikke 15.30 ferga, så vi tok en god pause på benkene ved Hallevika før vi trillet rolig bort til Bjørnerå og tok 16.50 ferga til Stornes.

Været var flott. Lite vind og bare noen få regndråper. En flott tur.

På tur utover. Toppenfjellet i bakgrunnen.
På tur utover. Toppenfjellet i bakgrunnen. Foto: Erik Durselen
Tunellen neste!
Tunellen neste! Foto: Erike Durselen
Mye fine rullestienstrender på vei tilbake!
Mye fine rullestienstrender på vei tilbake! Foto: Erik Durselen
På gamleveien på tilbaketuren.
På gamleveien på tilbaketuren. Foto: Erik Durselen
Skarsteineset. Her ser østover langs nordsiden av øya.
Skarsteineset. Her ser østover langs nordsiden av øya. Foto: Erike Durselen

Sykkeltur til Grøtavær.