Dugnadshelg på Skoddeberghytta

Ved
Ved Foto: Raymond Riise

Fredag 1. juni til søndag 3. juni ble det gjennomført dugnad på Skoddeberghytta. 

Opprinnelig skulle dugnaden være lørdag og søndag men på grunn av en noe våt værmelding for helga ble deler av malingsjobben utført på fredag sammen med forberedelser til den store veddugnaden. Lørdag var det totalt 11 stykker som hadde tatt turen for å gjøre en innsats. Jobben var i utgangspunktet enkel; bære, kappe, kløyve, trille og stable. Du store all verden hvor det ble båret, kappet, kløyvd, trillet og stablet. De ivrigste holdt på til kl 19 på lørdag i alt fra solskinn til vannrett regn. Varm lunsj ble servert med stekte pølser og karbonader. Søndag slo den nedslående værmeldingen til for fullt, det høljet ned fra morgen til kveld. Kl 16 kunne en gjennomvåt gjeng stable den siste kubben på plass. Resultatet ble ca 6 favner ved ferdig stablet. 

Ennå gjenstår litt sikringsarbeid av vedstablene, rydding av noe felte trær samt maling og generell rydding utenfor hytta.

Harstad Turlag takker alle som deltok på dugnaden, og en spesiell takk for lånet av traktoren. Uten den hadde vi nok ikke kommet i mål i løpet av helga. Totalt ble deg lagt ned ca 150 dugnadstimer fra fredag til søndag. 

Tilsynet

Skrevet av Raymond Riise 5. juni 2018