Tirsdagsturene er i gang

Ved gapahuken over Haganvannet
Ved gapahuken over Haganvannet Foto: Therese Tangen

I går 22.mai startet vi opp igjen med tirsdagsturene våre. Tirsdagsturene er relativt enkle turer i nærområdet for både nye og erfarne turgåere. Her har du muligheten til å gå dine kjente og vante turer med helt nye mennesker eller få en helt ny erfaring med et nytt turområde. Tirsdagsturene startet opp i fjor og ble veldig populære. Vi håper de neste 14 tirsdagsturene for 2018 blir like populære.

Sesongens første tirsdagstur ble ledet av Per Ove Hovland på Trondeneshalvøya. Ca.40 stk møtte opp. Han tok oss med på en fantastisk rundtur, med start og slutt ved Trondeneskirka. Flere av turgåerne viste begeistring for de forskjellige plassene vi besøkte. Og med all kunnskapen turleder Hovland hadde om de ulike områdene, hvor hver eneste sti førte og diverse historier fra krigen ble turen en sann fornøyelse. 

Med oppmøte på p-plassen for Trondeneskirken, startet turen på Stien-langs-sjøen mot Harstad sentrum og videre opp til TV-tårnet på Samaåsen. Derifra gikk vi ned til Gapahuken over Haganvannet og fortesatte i lysløypa og helt ned til Laugen. Der gikk vi  videre til Altevågen og den gamle kirkegården på Trondnes. Derfra gikk vi til Stiftsgården, forbi krematoriet og fulgte stien på nordsiden av kirken mot Russevika. En flott og bynær tur på ca 7 km og 3 timer. 

Stien langs sjøen
Stien langs sjøen Foto: Therese Tangen
Stien langs sjøen
Stien langs sjøen Foto: Therese Tangen
Utkikspost nedenfor Tv-tårnet. Et solglimt presser seg gjennom skyene.
Utkikspost nedenfor Tv-tårnet. Et solglimt presser seg gjennom skyene. Foto: Therese Tangen
Altevågen
Altevågen Foto: Therese Tangen
På tur mot Russevika
På tur mot Russevika Foto: Therese Tangen
Russevika
Russevika Foto: Therese Tangen