DNT ung Harstad etablert

Det nyetablerte styret for DNT ung Harstad. Fra venstre: Elise Jørgensen, Julie Larsson Hanssen, Kjersti Gürgens Gjærum, Erlend Bergvoll Sørlie, Anja Stabell, Astrid Vaskinn, Eirill Ornum, Asgeir Hovland og Ronja Samuelsen. Foto: Gunn Elin Fedreheim

DNT ungs kick-off på Turlagshuset 9. oktober trakk 13 ungdommer. Under kyndig ledelse fra Kjersti Gürgens Gjærum ble et styre etablert og ungdommene ble presentert for DNT og DNTs verdier.

God møteledelse av DNT ungs initiativtaker

Møtet ble innledet ved at styreleder Nils Erik Bakke ønsket alle velkommen. Han informerte litt om Harstad Turlag og DNT før han ga ordet videre til Kjersti Gürgens Gjærum, initiativtaker for DNT ung Harstad. Kjersti fortalte hvorfor ho ønsket å starte ei DNT ung-gruppe i Harstad, og hva ho ønsket av denne gruppa. Ho viste også fram flere av DNTs filmer, så deltakerne fikk se mye vakker natur og mange spennende aktiviteter.

Leder av DNT ung Harstad, Kjersti Gürgens Gjærum, informerer om DNT.
Leder av DNT ung Harstad, Kjersti Gürgens Gjærum, informerer om DNT. Foto: Gunn Elin Fedreheim

Mange spenstige turforslag

Kjersti delte ut lapper til alle deltakerne hvor de skrev ned ønsker for turer, turmål og aktiviteter. Det kom fram mange gode ideer, som det nyvalgte styret vil ta med seg videre i arbeidet. Vintersurfing, snøhuletur, nordlysjakt og klatring var noen av aktivitetene som ble foreslått, i tillegg til hytte-til-hytte-turer, mer tradisjonelle fjellturer og ulike overnattingsturer. Styreleder Nils Erik Bakke var imponert over ideene. - Ungdommene vet hva de vil og ønsker å fokusere på artige og koselig turer med det sosiale i fokus, oppsummerte han.

Vil være med og bestemme

Elise Jørgensen (13 år) og Ronja Samuelsen (15 år) var to av deltakerne på møtet som ønsket å sitte i et styre for DNT ung. Ronja var kommet fra Skånland for å delta på møtet, og sier ho liker å gå på tur og bli kjent med nye folk. - Jeg ble tipset om dette av Kjersti, og gleder meg til å bli kjent med nye folk og ha fine turer sammen, sier Ronja. Elise er enig i dette, og sier at ho kom på møtet fordi ho har lyst til å gå på tur og at det er veldig morsomt. Ho støtter Ronja i at en av hovedmålsettingene er å bli kjent med nye folk. - Også gleder jeg meg til å gjøre artige ting sammen, sier Elise. For Ronja er det å være på tur og oppleve naturen med på å gi et deilig avbrekk i hverdagen, noe ho setter stor pris på. Begge jentene forteller at de ønsker å sitte i styret fordi de vil være litt mer med og bestemme. - Også håper jeg at det blir sosialt og, sier Elise.

Tre styremedlemmer som er glade for å bidra til oppstarten av DNT ung. Fra venstre: Ronja Samuelsen, Kjersti Gürgens Gjærum og Elise Jørgensen. Foto: Gunn Elin Fedreheim

- Stolt av ungdommene!

Med gratis pizza og brus til alle ble møtet avrundet. Styreleder Nils er svært fornøyd med kvelden. - Det var supert at 13 deltok på møtet, og at hele åtte ønsket å sitte i styret. Det var flott ungdom som møtte opp, og nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier han. Kjersti er også svært fornøyd. - Det ble en veldig morsom kveld, og det var utrolig artig at vi fikk etablert et styre, sier ho. Nå gleder ho seg til å ta fatt på den videre jobben og til å innkalle styret til deres første møte.