Perfekt padledag for Barnas Turlag

Ivrige padlere i Kanebogenfjæra
Ivrige padlere i Kanebogenfjæra Foto: Kjersti Gürgens Gjærum

Høstsesongen for Barnas Turlag kom i gang 27. august. Oppstarten var et samarbeid med Harstad kajakklubb, og ga 12 barn muligheten til å teste ut padling.

Turleder i Barnas Turlag, Siri Hofsø Hjellnes, har gjennom mange år vært en ivrig padler, og har vært svært aktiv også i Harstad kajakklubb. I dag hadde Siri med seg Ellen Hemmingsen og Gerd Jorun Riksheim, og sammen bidro de til å tenne padlegnisten i mange små hjerter. De 12 barna var fordelt i tre puljer, delvis etter alder, og delvis etter påmeldingene. Alle fikk først en introduksjon til padling og hvordan man kler på seg en tørrdrakt, før det var tid for å få på seg utstyret. I litt store tørrdrakter, store padlesko og med rednignsvesten tett på kroppen, vagget de yngste barna ned til kajakkene!

Sofie viser god teknikk og ekte padleglede.
Sofie viser god teknikk og ekte padleglede. Foto: Carina Nygård

Hver pulje fikk nesten en time padling sammen med de flinke instruktørene. Til tross for Magnus sitt ønske om å gå rundt, forble han god og tørr i kajakken. Den største spenninga var om instruktørene skulle dyppe seg på en av sine mange turer inn og ut av kajakkene, men det gikk bra det og.

De fleste barna hadde aldri prøvd padling før, men alle var enige om at det fristet til gjentakelse. Barnas Turlag vil takke Harstad kajakklubb for det gode opplegget og samarbeidet, og håper dette kan gjentas!