Fellestur til Geitgaljen

Fellestur

Dato
8. september 2018 kl. 11:00 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Topptur
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Turkode
Fellestur
Dette arrangementet er over!

Fellestur til Geitgaljen 1085 moh, lørdag 8.september klokka 11.00. 

Høyde: 1085 mho.

Lengde: ca. 14 km tur/retur 

Vanskelighetsgrad: Krevende, men ikke direkte luftig 

Type: Topptur på krevende underlag

Tid: 7 - 8 timer tur/retur

Kart med ruten ligger under bilder.

PÅMELDINGSTUR

Dette er en krevende topptur der vi går i både ur og på snødekt underlag. Turene inneholder flere bratte partier, men er ikke direkte luftig. 

Oppmøte klokka 11.00. Ved den nedlagte matbutikken på Liland, etter at man har tatt av fra E10 og kjørt til venstre ca. 800 meter mot Liland. Nøyaktig møteplass får turdeltakerne fra turleder etter påmelding. 

Turen starter i greit terreng opp og inn mot Lilandsdalen. Når vi går vil vi ha Higrav tindane på vår venstre side helt til toppen. Terrenget videre oppover består av delvis sti som krysser bekker og svaberg. Ett parti før sadelen øst for toppen består av løs grus og steiner slik at her må man vise forsiktighet, og gå i mindre grupper. De siste høydemeterne byr på litt klyving i bratt terreng. Plutselig står vi på toppen ,og møter en fantastisk utsikt mot Trolltindan i øst og Lofotveggen i vest. 

Denne turen er en påmeldingstur. Beregnet til å ta mellom 7 til 8 timer tur/retur, og turen er væravhengig. Fjellsko er påkrevd, og staver. Blir det behov for sikring har turledere med tau. 

Fellestur til Geitgaljen

Fellestur til Geitgaljen 1085 moh, lørdag 8.september klokka 11.00.  Høyde: 1085 mho. Lengde: ca. 14 km tur/retur  Vanskelighetsgrad: Krevende, men ikke direkte luftig  Type: Topptur på krevende underlag Tid: 7 - 8 ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gunnar Jentoftsen
  • Per Ove Hovland