Jotind

Fellestur

Dato
1. september 2018 kl. 09:00 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tjeldøya, Jotind
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Turkode
Fellestur
Dette arrangementet er over!
På grunn av dårlig værmelding blir fellesturen til Jotind byttet fra søndag til lørdag 1.september. 
 
Jotind er Tjeldøyas nest høyeste topp med sine 980 meter og er etter min mening den flotteste toppturen på Tjeldøya. Det er flere ruter som går til toppen men vi planlegger å gå den mest vanlige ruta som starter ved Mjølnneset ca 1,7 km nord for Ramsundbrua. Dersom det er sterke ønsker om å gå noen av de andre rutene, er jeg åpen for forslag.
 
Vi møtes på fastlandssiden av Ramsundbrua kl 10:00 og kjører så samlet derfra til startpunktet. Turen mot toppen går i et variert terreng delvis på sti i begynnelsen men deretter i et mer steinete terreng, men for det meste går vi på et stabilt underlag. Det er et par partier der det er litt bratt, og man må klyve litt. På toppen er det en fantastisk utsikt i alle retninger. Totalt antall høydemeter på turen er ca 1150 meter så man bør være noe fjellvant for å bli med på turen.
 
Høyde: 980 meter
Turlengde: 15 km, avhengig av rutevalg
Antatt tidsforbruk: 6 timer

Jotind

På grunn av dårlig værmelding blir fellesturen til Jotind byttet fra søndag til lørdag 1.september.    Jotind er Tjeldøyas nest høyeste topp med sine 980 meter og er etter min ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Dag Jensen
  • Raymond T Knudsen