Orkidéstien, Sørrollnes

Fellestur

Dato
29. juni kl. 13:00 - 19:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Foto, Orkideer, Botanikk
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Jotunheimen, Lofoten, Vesterålen og Hinnøya, Sunnmørsalpane, Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!

Onsdag 29. juni.

Ferge fra Stangnes kl 13.00. Fergereisen er gratis, bil er ikke nødvendig. Turen starter når ferga ankommer Sørrollnes, og avsluttes samme stedmed ferge retur kl. 19.45. Det gir god tid til fotografering og matpauser.

Vi følger Kirkegårdveien til gravlunden på Sørrollnes, hvor vi tar inn på orkidéstien. Første del går gjennom rik bjørkeskog, med jamn stigning opp til Lynghågen, 100 m oh. Her er det fin utsikt ove Vågsfjorden. Etter et kort strekk gjennom plantefelt kommer vi til frodig bjørkeskog og inn i landskapsvernområdet. Her følger vi entrasse fram til Rødskrea på ca 250m oh. I løpet av denne vandringa vil vi finne flere orkidéer, bl. a. flere forekomster med marisko. 

Herfra går stien ca 50 m opp gjennom frodig reinrosehei, før den dreier mot sør, fram til Steinjgjerdet. Her tar vi en pause, før vi igjen går opp 100 m og treffer på Rollstien. Hele veien er det kalk i berggrunnen og frodig vegetasjon. Er vi heldi kan vi finne orkidéene fjellkurle og fjellkvitkurle i blomst på dnne høyden. 

Etter litt botanisering og foto fortsetter turen videre mot sør. Vi er ferdig m ed stigning og følger sti forbi Storheia og ned til Ramnfløya på 350 m oh., kvor det er gapahuk og benker. Her er det flott utsikt. 

Siste del av turen går på skogsbilvei, med ca en times vandring tilbake til fergekaia. 

Turen er gratis.

Orkidéstien, Sørrollnes

Onsdag 29. juni. Ferge fra Stangnes kl 13.00. Fergereisen er gratis, bil er ikke nødvendig. Turen starter når ferga ankommer Sørrollnes, og avsluttes samme stedmed ferge retur kl. 19.45. Det ...

Kontaktinformasjon: