Basecamp Harstad 2022

15. august kl. 15:00
17. august kl. 15:00
Harstad Turlag, DNT ung Harstad , Midtre Hålogaland friluftsråd
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

DNT ung inviterer til BaseCamp Harstad 15.-17. august 2022!

BaseCamp er et fantastisk aktivitets- og ferietilbud for alle som ønsker å oppleve aktive, spenningsfylte og morsomme feriedager i friluft. Campen vil foregå ved Bjrønhaugen på Storjorda og er en aktivitetsleir for ungdom mellom 13 og 17 år. På BaseCamp blir dagene fylt med lek, moro, organiserte aktiviteter og kurs. BaseCamp er veldig sosialt med mange ungdommer i samme alder som samles, opplever nye ting, blir kjent, og har det gøy sammen. Det er derfor ikke noe problem å melde seg på alene - BaseCamp er stedet for å bli kjent med andre ungdommer og prøve ut ting du aldri har gjort før.

Meld deg på og bli med på en uke ute fylt med aktiviteter og bli kjent med andre turglade ungdommer!

Mandag 15. august: Ankomst og bli kjent
På ettermiddagen åpner Basecamp for å ta i mot deltakerne. Alle er på forhånd delt i to grupper. Når du kommer vil du bli møtt av en gruppeleder som skal hjelpe til så alle finner seg godt til rette. Den første tida brukes til å gjøre seg kjent i leiren og med hverandre. Alle får selv være med å sette opp sin egen lavvo, dette er både morsomt og lærerikt!

Når lavvoene er oppslått arrangerer gruppelederne morsomme leker og aktiviteter som sveiser oss godt sammen, og utpå kvelden blir det en deilig fellesmiddag og kos rundt bålet.

Tirsdag 16. august: En dag full av aktivitet og hygge!
Denne dagen er fullpakket av spennende aktiviteter - selvsagt etter en god frokost. Den ene gruppa går en fjelltur med innlagte øvelser i bl.a. båltenning og orientering, mens den andre gruppa lærer å padle på SUP-brett i vannet like ved leiren. Det blir lunsj underveis i aktivitetene. Midt på dagen bytter gruppene, sånn at alle får vært med på begge aktivitetene.

Når det er tid for middag, møtes vi igjen i leiren og de som ønsker kan være med og tilberede maten på bålet. Utover kvelden blir det leker og aktiviteter like ved leiren, men også mulighet for å slappe av og kose seg ved bålet.

Onsdag 17. august: Mer aktivitet og avslutning
Vi koser oss ekstra med frokosten siden det er siste morgenen. Etterpå arrangerer vi vår spennende Basecamp-stafett. Her blir det mange øvelser, og vi får bruk for det vi har lært tidligere samtidig som vi får prøve ut enda mer nytt. Dette blir en heidundrende avslutning på Basecamp!

Når stafetten er over, blir det servert lunsj og det er dessverre tid for å pakke sammen sakene våre. Men vi kommer til å reise fra Basecamp med mange fantastiske minner og nye venner.

Vi tar forbehold om at det kan blir endringer i programmet!

Målgruppe: Ungdommer i alderen 13-17 år

Antall deltakere: min. 8 / maks. 20

Sted: Teltcamp ved Bjørnhaugen turisthytte på Storjorda. På grensa mellom Harstad og Kvæfjord kommune.

Overnatting: Under campen bor deltakerne gruppevis i lavvo like utenfor Bjørnhaugen turisthytte. Gruppene er på 5-10 personer. Ved særlige behov er det også mulig å sove innendørs i hytta. Teltlagene vil få ulike oppgaver i leiren slik at alle er med og bidrar til felleskapet.

Transport: Deltakerne må selv organisere transport til Bjørnhaugen, det er en 25 minutters kjøretur fra Harstad.

Mat: Måltidene er felles, enten i gruppene eller med hele gjengen. All mat er handlet inn på forhånd av DNT ung. Måltidene blir tilberedt under ledelse av gruppelederne og en leirsjef, men deltakerne bidrar også.

Spesialkost: Har du allergier eller spesielle matbehov, gi beskjed ved påmelding.

Andre behov: Turen er satt til "middels krevende" fordi deltakerne skal bo ute i 2 netter, og være fysisk aktive. Om noen har skader eller begrensninger som gjør det vanskelig å delta på enkelte aktiviteter, vil vi prøve å tilpasse opplegget. Gi også beskjed om dette ved påmelding.

Utstyr: Det skal være mulig for alle å delta på Basecamp, derfor stiller DNT ung med alt nødvendig spesialutstyr (lavvoer og alt som trengs til aktiviteter og matlaging). Likevel er det noe personlig utstyr som alle deltakere må ha med seg. Dette er følgende:

• Liggeunderlag og sovepose
  • En liten sekk til fjelltur. Den må kunne romme matpakke, flaske og ekstra klær
  • Klær tilpasset alle typer vær
    • t-skjorte, shorts og utebukse
    • ulltrøye og stillongs
    • regntøy
    • tykk ullgenser
    • lue, hals og votter/hansker
    • ekstra skift, inkludert undertøy
  • Fjellsko eller solide joggesko til tur. Støvler.
  • Badetøy og håndkle
  • Toalettsaker
  • Solbriller og solkrem
  • Liten hodelykt eller lommelykt

Er det noe du mangler? Ta kontakt med Bua, de har mye utstyr du kan låne helt gratis. Eller spør venner og kjente om de har noe du kan låne. Får du ikke tak i liggeunderlag eller sovepose, er et tips å erstatte det med en tynn oppblåsbar madrass og en litt tykk dyne.

Basecamp ligger bare noen få meter fra veien, så du trenger ikke å tenke så mye på vekt når du pakker. Mer informasjon og pakkeliste sendes til de påmeldte i god tid før arrangementet.

Pris: Prisen inkluderer overnatting, måltider og alle aktiviteter. For å lese om medlemskap og melde deg inn, trykk her.
DNT-medlem: Kr. 50,-
Ikke medlem: Kr. 300,-

Påmeldingsfrist: 1. august

Lurer du på noe mer før du melder deg på? Kontakt oss på ung.harstad@dnt.no eller 971 80 729

På aktivitetene til DNT ung kan det bli tatt bilder til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du gi beskjed til turleder og fotograf om dette.

Basecamp Harstad 2022

DNT ung inviterer til BaseCamp Harstad 15.-17. august 2022! BaseCamp er et fantastisk aktivitets- og ferietilbud for alle som ønsker å oppleve aktive, spenningsfylte og morsomme feriedager i friluft. Campen vil foregå ved ...

Kontaktinformasjon: