Skitur til Blåvatnhytta (570 moh)

Fellestur

Fra dato
8. april kl. 15:00
Til dato
10. april kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur
Arrangører
Harstad Turlag, Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

Velkommen til skitur til Blåvatnhytta på 570 moh. Vi starter fredag ettermiddag kl 15 (fra P-plassen Rema 1000 på Kilamyra) i privatbiler fra Harstad og setter kursen mot Bogen og Lenvika.

Snøforholdene avgjør hvor vi starter (Snubba, Dragvika eller Vassbotn ved Standvatnet). Fra Snubba er det noe stigning i starten til vi har passert kraftlinja bak det karakteristiske fjellet Sauen. Butinden kan passeres på vestsida dersom snøforholdene er gunstige. Deretter legges turen i småkupert terreng over til Niingsvatnet. Vannet krysser vi et stykke innpå, og så er det bare siste kneika opp til Blåvatnet og hytta.

Lørdag disponerer vi fritt. Vær og føre er avgjørende for hvor vi kan gå, men en tur til toppen av Litletinden burde være innenfor rekkevidde. Slettinden kan også være et mål. Etterpå er det klart for god mat, drikke og sosialt samvær.

Søndag har vi god tid til returen. Det kan være fristende med mange dovne svinger fra Rogndalsfjellet ned mot Renskvannto og Dragvika.

Turens lengde er ca. 15 km første dag og totalt 500 - 600 m stigning. Returen på søndagen er også ca 15 km og stigning ca. 300 m. Turen dekkes av kartblad: 10142 Harstad.

Forbehold om vær og føre. Overnattingen på hytten betales med Vipps. Turleder informerer om dette før avreise. Priser for overnatting på hyttene finner dere herfra.

Vel møtt til både gamle og nye medlemmer av Harstad Turlag!

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Se Facebook-siden "Harstad Turlag" vår for mer info. Eventuelle endringer eller kanselleringer annonseres der.

Skitur til Blåvatnhytta (570 moh)

Velkommen til skitur til Blåvatnhytta på 570 moh. Vi starter fredag ettermiddag kl 15 (fra P-plassen Rema 1000 på Kilamyra) i privatbiler fra Harstad og setter kursen mot Bogen og ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kjell Gustavsen