Avlyst Topptur til Novafjellet i Grovfjord.

Fellestur

Dato
4. september 2021 kl. 09:00 - 19:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, , Topptur, Fjelltur
Arrangør
Harstad Turlag, Nova Turlag
Turområde
Indre Troms, Nord-Norge
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet vær og føreforhold i fjellet og værprognoser de neste dagene ser vi oss nødt til å avlyse turen

Novafjellet synes godt fra Harstad-siden med sin runde topp som rager over Grovjord og Skoddebergvatnet.  Sett fra Veggfjellet ser en helt annen profil (bildet) som et neshorn (Novatinden med Novafjellet bakenfor). Turen arrangeres i samarbeid med Nova Turlag. Vi starter fra Harstad lørdags morgen og vi kjører til Vassbotn ved Skoddeberghytta som er utgangspunktet for turen.

Vi går langs Skoddebergvatnet det første stykket innover mot Novadalen før man ender opp i Trangdalen. Underveis krysses Runddalselva og Dalelva.
Derfra bærer det til topps på 1281 moh.  Vakker utsikt i alle retninger !

Retur samme veg tilbake.

Turens lengde er ca. 22 km med en stigning på ca. 1100 meter. Det er mye stein fra Trangdalen og opp og vi må forvente å bruke over 10 timer. Turen er kategorisert som ekstra krevende og krever fjellsko (tilsvarende) ryggsekk med mat, drikke, hodelykt og ekstra klær tilpasset forholdene.

Området dekkes av kartblad 1332 II Astafjord.

Oppmøte: Rema 1000, Seljestad, Harstad kl 0745. Avreise 08.00.  Start fra Skoddeberghytta/Vassbotn kl 09:00. De som kjører selv kan møte der.

Koordinering av transport vil være avhengig av situasjon knyttet til Covid-19. 

Turledere:       Roar Tande,  tlf  478 50 895

                        Elisabeth Balteskard,  tlf  997 03 959

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Elisabeth Balteskard