Avlyst Vårskitur til Skittendalen og Støvelvatnet

Fellestur

Dato
8. mai kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Harstad Turlag, Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Våren har gjort sitt inntok, isen er ikke trygg lenger, elva har åpent sine bredder. Vi satser på å sette opp turen til neste år.

Høyde: 650 mho. 

Lengde: ca. 22 km tur/retur

Vanskelighetsgrad: Noe krevende 

Tid: 7 - 8 timer            

Type: Variert terreng, noe opp og ned. Litt krevende nedkjøring. 

Ring gjerne kontaktperson for mer informasjon.  Kart med ruten ligger under bilder.

PÅMELDINGSTUR

Vår skitur i et fantastisk landskap omkranset av daler og høye fjell. Turen starter i Trøsemarka på  parkeringsplassen ved starten av fjellveien til Geivatnet. Hverfra går vi på ski etter fjellveien opp til Geitvatnet. Hver forbered på at det kan være lite snø i starten, slik at skiene kanskje må bæres et stykke. Fra Geitvatnet går vi over åsen og ned til nordenden av Store Langvann. Derfra går vi videre opp dalen mot nord og fram til Nedre Skittendalsvannet. Her tar vi en god rast ved elveutløpet fra vannet.

Er været bra fortsetter vi opp dalen mot nord i retning Isvatnet, men vi dreier etter hvert av mot øst ,og går opp til Støvelvatnet. Her blir det camp for de som ikke har lyst å gå videre.Om forholdene tillater det går vi topptur til Lafjellet 1030 moh. Denne turen er tenkt som en skitur i rolig tempo der meningen er å nyte hele dagen. Området rundt Skittendalen er værutsatt slik at skituren blir ikke gjennomført i dårlig vær. 

Ved normale skiforhold kan denne turen gjennomføres på smørefrie fjellski, fjellski med feller eller lettere Randone ski. Stål kanter på skiene er å anbefale, og for de med fjellski er både korte og lange feller en fordel å ha med. Vi tar oss tid til å ta og på feller ved behov og når terrenget tilsier det. Turen lengde til Støvelvatnet og retur er på ca. 22 km så en må være vant til lange fjellturer og litt krevende nedkjøringer. 

Turen blir påmelding slik at alle kan informeres om turen skulle blir avlsyt eller eventuelt utsatt. Ingen begrensing på antall turdeltaker. Vi blir flere turleder slik at turen kan deles opp alt etter ferdigheter. 

Vårskitur til Skittendalen og Støvelvatnet

Høyde: 650 mho.  Lengde: ca. 22 km tur/retur Vanskelighetsgrad: Noe krevende  Tid: 7 - 8 timer             Type: Variert terreng, noe opp og ned. Litt krevende ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Petra Parschat