Toppen på Grytøya 759 m.o.h.

Fellestur

Dato
13. september 2020 kl. 09:45 - 16:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Turkode
Fellestur
Dette arrangementet er over!

Oppmøtested ved fergeleie på Stornes kl. 9.45, fergeavgang kl.10. Hvis Corona restriksjonene blir opphevet blir det samkjøring derfra, det er parkeringsmulighet ved fergeleie. Bilene parkeres i Vaskin. Vi følger en traktorvei, videre en behagelig skogssti med sakte stigning. En krysser flere mindre urer før man kommer over skogsgrensen, der terrenget flater ut i en fin dal og stien følger Hallevikelva. Stien deler seg på ca. 450 m. Her tar man av til venstre mot Toppskarvannet. Stien går på venstre siden av vannet frem til man møter en ur med grove steiner og en del stigning. Her kreves det godt skotøy! Etter 100 høydemeter flater ryggen ut igjen og man er snart fremme der stien til Toppen og hullet i toppaksla deler seg. Vi går først til hullet, ned igjen og 160 ekstra høydemeter til selve Toppen. Den lønner seg, utsikten er storartet og det kiler litt i magen å se rett ned i Toppsundet. Hvis det er godt vær kan man ta seg dukkert i Toppskarvannet på nedturen. Inkludert fergetur og kjøring tar turen ca. 7 timer. Det er flere fergeavganger på den tiden, slik at man slipper å stresse.

Koronapandemien krever tilpasninger for å unngå smittespredning gjennom turaktiviteten. Vi følger smittevernplanen til DNTDet er forpliktende påmelding til turen via nettsiden til Harstad Turlag, ikke via Facebook. Bare påmeldte som har fått bekreftelse kan delta på turen. Samkjøring til oppmøteplass med andre enn daglige nærkontakter skal unngås. Alle deltakere skal holde avstand på en meter under turen og i pausene. Turlederne gir instrukser ved starten av turen. Spørsmål kan gjerne sendes turleder i forveien.

Vel møtt til både gamle og nye medlemmer av Harstad Turlag!

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Se Facebook-siden "Harstad Turlag" vår for mer info. Eventuelle endringer eller kanselleringer annonseres der.

Toppen på Grytøya 759 m.o.h.

Oppmøtested ved fergeleie på Stornes kl. 9.45, fergeavgang kl.10. Hvis Corona restriksjonene blir opphevet blir det samkjøring derfra, det er parkeringsmulighet ved fergeleie. Bilene parkeres i Vaskin. Vi følger en traktorvei, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hilde Markussen
  • Petra Parschat