Topptur til Spanstinden

Fellestur

Dato
29. august kl. 08:00
Alternative datoer

29. august 2020
30. august 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur.
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Indre Troms (se kart)

Alle som har kjørt E6 fra Bjerkvik og nordover kan ikke ha unngått å se dette mektige fjellmassivet på venstre side av vegen like nord for Gratangen. Hele 1456 meter rager toppen over havnivå. Vi forventer å bruke ca. 3 timer på turen opp til toppen og at turen vil ta ca 6-7 timer.

Vi tar forbehold om været. Dersom tåka henger lavt i fjellene er mye av opplevelsen med denne turen borte. Vi planlegger derfor turen på lørdag eller søndag og bestemmer oss for hvilken dag det blir når vi har fått værprognose på torsdag kveld.
Endelig beslutning om turdag tas: Torsdag 27. aug kl 20:00.  Påmeldte deltagere vil får melding.

Påmelding til turdag 29. august gjelder for begge turdager.

Vi har oppmøte på Rema 1000, Seljestad for samordning av transport med avreise kl 09:00 til Gratangen. Vi regner med å starte fotturen fra Bukkemyra ca kl 1100. Her er det merket løype helt til topps, og det dreier seg om ca 1000 meter stigning før en når toppen. 

Turen er kategorisert som krevende og krever fjellsko (tilsvarende) ryggsekk med mat, drikke og ekstra klær tilpasset forholdene.

 

Topptur til Spanstinden

Alle som har kjørt E6 fra Bjerkvik og nordover kan ikke ha unngått å se dette mektige fjellmassivet på venstre side av vegen like nord for Gratangen. Hele 1456 meter ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørn Thorvaldsen
  • Petra Parschat