Avlyst Skredkurs tilrettelagt for turledere - AVLYST

Voksne, Ungdom
Kurs, Skredkurs, Harstad
Harstad Turlag, Fjellsportgruppen Harstad
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Opplæring og kunnskapsformidling om risiko og fare for snøskred er et viktig satsingsområde for å utøve et trygt friluftsliv vinterstid. Vil tilbyr nå et kurs over tre kvelder tilrettelagt for våre aktive medlemmer i DNT.

Kursdager:
Onsdag 18. mars, tirsdag 24. mars og tirsdag 31. mars 2020 kl. 17:00 - 22:00

Målgruppe

Dette skredkurset er spesielt tilrettelagt for våre turledere og tillitsvalgte. Er du aktiv turleder og leder fellesturer eller ønsker å bli en av disse oppfordrr vi deg til å delta. Du bør ha gjennomgått minimum grunnleggende turlederutdanning i DNT (eller tilsvarende).

Ramme

Kurset går over 3 dager og gjennomføres i Harstadregionen. Instruktørene på kurset er NF-skredinstruktører. Det er maks 12 deltakere per instruktør/aspirant.

Pris og påmelding

Kurset er gratis for medlemmer. Ved stor pågang vil Harstad Turlag prioritere deltagere innefor målgruppen.

Alle deltakere stiller med:
•        Spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet)
          (Utstyr kan lånes hos oss. NB! Må avtales før kurset)
•        Grunnleggende førstehjelpsutstyr
•        Hodelykt
•        Liggeunderlag eller vindsekk
•        Vinterklær
•        Fjellski m/feller
•        Mat og drikke

Kursbeskrivelse og innhold

Kurset fokuserer på tursituasjonen der problemstillingene er å ferdes og oppholde seg i et mulig skredfarlig terreng. For vurdering av veivalg og leirsteder legges hovedvekten på å bruke de objektive vurderingskriterier som finnes, samt gruppedynamikken i den gruppa hvor man er turdeltaker. 3x3 filtermetoden er grunnleggende metodikk gjennom kurset.

Hovedtema for kurset

•        Kjenne igjen skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold, terreng og mennesket
•        Håndtere skredfare gjennom veivalg og adferd
•        Utføre kameratredning dersom uhellet er ute