Støttemarsj for naturen

Fellestur

Dato
12. mai 2019 kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Støttemarsjfornaturen, Støttemarsj
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!

NB - NYTT STED

12. mai arrangerer DNT støttemarsj for naturen på en rekke steder rundt om i Norge. Målet er å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur. Harstad Turlag arrangerer støttemarsj til Gangsåstoppen.

Det settes opp gratis busstransport fra Folkeparken kl. 11:45. For å få plass på bussen er det viktig at du melder deg på via linken på høyre side! For de som kommer på egenhånd er det oppmøte kl. 12:00 på Stangnes videregående skole. Vi oppfordrer til samkjøring, forsiktighet og hensynsfull opptreden når vi kommer fram.

Når vi kommer til Stangnes videregående skole blir det fellestur til Gangsåstoppen. Der blir det appell fra leder av Natur- og miljøvernutvalget i Harstad Turlag, Øystein Normann.

Ta med mat og drikke, og gjerne et sitteunderlag og vindtette klær.

Bakgrunn for arrangementet

Store deler av Norge trues av massiv vindkraftutbygging. Det haster å stanse tapet av natur. DNT ønsker en naturvennlig fornybarsatsing. https://www.dnt.no/vindkraft/ -Motstanden mot vindkraft er økende og stadig flere får øynene opp for hva som ofres unødig på veien mot det grønne skiftet. Vi er ikke nødt til å velge mellom klima og natur. Med dagens kraftoverskudd, de 86 vindkraftanleggene som allerede har fått konsesjon, energieffektivisering og opprusting av vannkraftverk har vi faktisk kraften vi trenger for å få til begge deler, sier styreleder i DNT, Per Hanasand.

Registrer skrittene dine for urørt natur
Det er også mulig å vise sin støtte til naturen før støttemarsjene starter. Last ned DYTT.no, og gå for naturen vår med skrittene du registrerer. Deltakelsen er gratis! Last ned appen nå, og gjør deg klar til lanseringen. Etter 12.mai lager vi en oversikt over hvor mange skritt som har blitt registrert, i tillegg til fylkeslister. Husk at hvert skritt teller!
Dette gjør du for å registrere deg:
👉 Gå inn på www.dytt.no
👉 Klikk på logg inn
👉 Klikk på «Jeg har startkode» og skriv inn: gafornaturen
👉 Registreringsskjema fylles ut

Støttemarsj for naturen

NB - NYTT STED 12. mai arrangerer DNT støttemarsj for naturen på en rekke steder rundt om i Norge. Målet er å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur. Harstad Turlag arrangerer ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanne Marit Kvitting
  • Asgeir Sulen Hovland
  • Øystein Normann
  • Jørn Thorvaldsen