Jente-overnattingstur til Niingen (1073moh)

Fellestur

Fra dato
5. oktober kl. 14:00
Til dato
6. oktober kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jentetur, Aktivitet Topptur
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

Vi inviterer til jente-overnattingstur til Niingen (1073moh), 5-6.okt.

Turens gang: Rørgata-Niingshytta-Niingen (1073 moh)-Vassbotn.


Oppmøte lørdag 5.okt ved Rema 1000 Kilbotn kl.14 eller Niingen kraftverk kl.15.

Vi møtes alle ved Kraftverket kl.15, samler oss i så få biler som mulig, og kjører til den lille p.plassen ved Rørgata. 

Vi starter turen ved å gå opp Rørgata og videre til Niingshytta som ligger på 517 moh på fredagen. Turen opp Rørgata er krevende og luftig. 

Turen opp til hytta er ca 4km og 2 timer lang og vi vil være framme ved hytta i 17-17.30 tiden. Da blir det utpakking og matlaging som man vil utover ettermiddagen/kvelden. Hytta ligger fint til ved Niingsvannet, så man kan bruke ettermiddagen/kvelden til litt vandring i hytteområdet.
Søndagen bestiger vi Niingen 1073moh. Dette er en heldagstur (tur/retur) i tidvis krevende terreng. Gode fjellsko er et krav for å være med på turen.

Vi står opp kl.08 søndagsmorgen. Spiser forkost, pakker om og vasker oss ut av hytta. Vi lar oppakningen ligge igjen på hytta og tar kun med drikke, litt enkel mat og klær etter vær på toppturen. På tur ned fra Niingen stopper vi innom hytta igjen og henter sakene våre. Vi fortsetter returen ned Vassbotn. Det er 3km lengre å gå ned i Vassbotn kontra Rørgata, men dog et så mye enklere terreng. Rørgata er ikke å anbefale å gå ned. Dessuten vil dere få muligheten til å oppleve vakre Vassbotn. Denne turstien ender opp ved Niingen Kraftverk, hvor de fleste av bilene våre står parkert. Noen av oss må få skyss til å hente bilene som ble parkert ved p.plassen ved Rørgata lørdagen.

Dette er en påmeldingstur.

Pakkliste kommer like før turen.

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette. 

Jente-overnattingstur til Niingen (1073moh)

Vi inviterer til jente-overnattingstur til Niingen (1073moh), 5-6.okt. Turens gang: Rørgata-Niingshytta-Niingen (1073 moh)-Vassbotn. Oppmøte lørdag 5.okt ved Rema 1000 Kilbotn kl.14 eller Niingen kraftverk kl.15. Vi møtes alle ved Kraftverket ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hilde Markussen
  • Therese-Marie Tangen
  • Eva Tangen