Avlyst Jente-overnattingstur til Niingen (1073moh)

5. oktober kl. 14:00
6. oktober kl. 19:00
Fellestur, Fottur, Jentetur, Aktivitet Topptur
Harstad Turlag
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Avlyst grunnet manglende påmeldte!

Vi inviterer til jente-overnattingstur til Niingen (1073moh), 5-6.okt.

Turens gang: Rørgata-Niingshytta-Niingen (1073 moh)-Vassbotn.

Dette er en påmeldingstur!

Pris: kr.200 for medlemmer av DNT og 400kr for ikke-medlemmer.

Gradering: Krevende.

Vi må være obs på at på Niingshytta kan vi ikke forhåndsbestille overnatting og at det kan være andre som overnatter der, siden det er en åpen hytte for alle.

Hytta har 12 sengeplasser inkl hems og naust. Er det andre der må vil ligge på gulvet så husk liggeunderlag.

Blir vi så mange at det er trangt om plassen, tar vi turen til Niingshytta som en fin dagstur, og går ned samme dag, etter litt mat og kos på/rundt hytta.

Pris for dagsturbesøk på hytta er: 40kr for medlemmer av DNT og 80kr for ikke medlemmer.

Oppmøte: lørdag 5.okt ved Rema 1000 Kilbotn kl.14 (samkjøring til Bogen) eller Niingen kraftverk kl.15.

Vi møtes alle ved Kraftverket kl.15, samler oss i så få biler som mulig, og kjører til den lille p.plassen ved Rørgata.

Vi starter turen ved å gå opp Rørgata og videre til Niingshytta som ligger på 517 moh på lørdagen. Turen opp Rørgata er krevende og luftig. Gode fjellsko er et krav for å være med på turen.

Turen opp til hytta er ca 4km og 2 timer lang og vi vil være framme ved hytta i 17-17.30 tiden. Da blir det utpakking og matlaging som man vil utover ettermiddagen/kvelden. Hytta ligger fint til ved Niingsvannet, så man kan bruke ettermiddagen/kvelden til litt vandring i hytteområdet.
Søndagen bestiger vi Niingen 1073moh. Dette er en heldagstur (tur/retur) i tidvis krevende terreng.

Vi står opp kl.08 søndagsmorgen. Spiser forkost, pakker om og vasker oss ut av hytta. Vi lar oppakningen ligge igjen på hytta (på eget ansvar) og tar kun med drikke, litt enkel mat og klær etter vær på toppturen. På tur ned fra Niingen stopper vi innom hytta igjen og henter sakene våre. Vi fortsetter returen ned Vassbotn. Det er 3km lengre å gå ned i Vassbotn kontra Rørgata, men dog et så mye enklere terreng. Rørgata er ikke anbefalt å gå ned. Dessuten vil dere få muligheten til å oppleve vakre Vassbotn. Denne turstien ender opp ved Niingen Kraftverk, hvor de fleste av bilene våre står parkert. Noen av oss må få skyss til å hente bilene som ble parkert ved p.plassen ved Rørgata lørdagen.

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Jente-overnattingstur til Niingen (1073moh)

Avlyst grunnet manglende påmeldte! Vi inviterer til jente-overnattingstur til Niingen (1073moh), 5-6.okt. Turens gang: Rørgata-Niingshytta-Niingen (1073 moh)-Vassbotn. Dette er en påmeldingstur! Pris: kr.200 for medlemmer av DNT og 400kr for ...

Kontaktinformasjon:

Turledere: