Langtur i Skjomenfjellene

Fellestur

Fra dato
30. april 2019 kl. 10:00
Til dato
5. mai 2019
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer for
Alle
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Narvikfjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Den lengste vinterturen i år er 6 dager og går i Skjomen/Tysfjord-området: Kjøpsvik – Røysvatn – Pauro – Skoaddejavre - Fjellbu

Denne turen regner vi som ekstra krevende. Du må være fjellvant, ha gode skiferdigheter samt være vant med å bære tung sekk over lengre etapper i fjellet. Det vil ikke være anledning å ta med pulk. Terrenget vi skal til, ligger i høyfjellsterreng. Vi må derfor ta forbehold for vær og føre og det kan bli nødvendig å korte inn på turen. Båttransporten gjør at vi må ha et tilstrekkelig antall deltakere for å gjennomføre turen, maksimalt 8 deltakere.

Vi starter i privatbiler fra Harstad tirsdag morgen og kjører til Fjellbu, hvor vi parkerer og bestiller maxitaxi til Kjøpsvik. Her blir det båttransport inn til botnen av Sørfjorden. Skituren starter med en bratt stigning etter anleggsvegen opp til Dambrakka ved Brynvatnet, hvor vi har første overnatting. Onsdag fortsetter turen til Røysvatnhytta (800 moh). Dette er en lett etappe, som gir tid til utflukt etter eget ønske eller en lang hvil. Torsdag blir det en lang etappe til Paurohytta, men med lite stigning. Fredag går turen over Sitasjaure og opp til Skoaddejavre, turens lengste etappe, hvor det blir 2 overnattinger. Der vil det bli god tid til utflukt etter eget ønske på lørdagen. Søndag går turen nedover til Fjellbu i Skjomdalen.

Distanse: Sørfjorden – Dambrakka: ca. 10 km og 600 m stigning, Dambrakka-Røysvatnhytta: 17 km med 200 m stigning, Røysvatnhytta-Pauro: 23 km med 150 m stigningPauro-Skoaddejavre: ca. 30 km med 700 m stigning, Skoaddejavre-Fjellbu: ca 16 km

Tidsbruk: Dambrakka – Røysvatn: i godt vær en kosetur på ca. 4 timer, Røysvatn – Pauro: ca. 6 timer (føreavhengig), Pauro – Skoaddejavre: uansett svært avhengig av vær og føre, her må vi regne med minst 10 timer.

Dette er en påmeldingstur.

Oppmøte- sted og tid: Etter nærmere avtale.

Praktisk informasjon: For å gjøre nødvendige forberedelser til turen ønsker vi å samle alle som skal være med til et møte i forkant. I tillegg til å informere om selve turen, transport og opplegget rundt mat, vil vi også ha en gjennomgang av nødvendig utstyr til turen.

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Langtur i Skjomenfjellene

Den lengste vinterturen i år er 6 dager og går i Skjomen/Tysfjord-området: Kjøpsvik – Røysvatn – Pauro – Skoaddejavre - Fjellbu Denne turen regner vi som ekstra krevende. Du må ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kjell Søreide