Midnattssoltur til Liakollen (356 moh)

Fellestur

Dato
14. juni kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Turkode
Fellestur
Dette arrangementet er over!

Bli med på en midnattssoltur til Liakollen, via Haugbakken og nyt utsikten over Ofotfjorden og Evenes.

Turen starter fra parkeringsplassen ved Evenesvika.

Oppmøte kl: 20:00 ved Plantasjen, samkjøring derfra.

Lengde: ca 8 km tur/retur.

Husk! Beitende sauer og rein i området, så det er viktig at hundeeiere har kontroll på sin firbeinte venn. Kan være enkelte våte partier i starten av turen. Ha med nistepakke for to stopp på turen.

De som kommer kjørende fra andre steder tar av i krysset ved flyplassen til Evenes, kjører forbi Evenes kirke og svinger til venstre i ett veikryss videre mot Liland. Godt synlig fra veien ligger en parkeringsplass ved stranden, hvor turen starter.

Fra p.plassen følger vi stien opp til Haugbakken. Dette var den tidligere kirkeveien for de som kom fra markebygdene og skulle i kirken. Vi passerer en gammel boplass og tar første pause her. Stien går videre til Liakollen hvor vi kommer til ett lite bratt parti under toppen. Vel oppe på Liakollen er det flott utsikt i alle retninger og en benk vi kan raste ved for å spise kveldsmaten. Vi går en annen rute i retur og følger veien ned et stykke før vi kommer inn på samme sti som vi gikk opp.

Turene i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider og andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette.

Midnattssoltur til Liakollen (356 moh)

Bli med på en midnattssoltur til Liakollen, via Haugbakken og nyt utsikten over Ofotfjorden og Evenes. Turen starter fra parkeringsplassen ved Evenesvika. Oppmøte kl: 20:00 ved Plantasjen, samkjøring derfra. Lengde: ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Petra Parschat
  • Mona Kristiansen
  • Heidi Olsborg