Avlyst Helgetur til Blåvatnhytta

Fellestur

Fra dato
12. juli 2019 kl. 15:30
Til dato
14. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur
Arrangør
Harstad Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Mellom Harstad og Narvik ligger Ofoten med et vakkert og vilt, men forholdsvis ukjent turområde. Turen vår starter fra Bogen innerst i Ofotfjorden, og går mellom fjell der kalkstein preger flora og landskap. Vi lager basecamp på intime og koselige Blåvatnhytta, med badstueutsikt av de sjeldne og forfriskende bad rett utenfor. Toppturene til Pungdalstind og Grindalstind starter rett fra hytta. De ligger vel 1200 moh. og er luftige, men krever ikke klatring. Returen på søndag går via fjellet Niingen (1073 moh.).

Turen går fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Start fra Bogen, opp over Strandfjellet og Rogndalsfjellet, og ned til Blåvatnet og Blåvatnhytta.
Lørdagen bruker vi til tur på to av de mange toppene området: Pungdalstind 1262 moh, og Grindalstind 1201 moh. Retur fra toppene til hytta, en badstue med flott utsikt, og felles middag.
Retur søndag til Bogen er væravhengig, hvis godt vær via Niingen (1073) for de som vil (luftig topp). 

Overnattingen på hytten betales med vipps. Turleder informerer om dette før avreise. Priser for overnatting på hyttene, finner dere under fanen "betaling" her på hjemmesiden.

Turer i regi av Harstad Turlag er offentlige og åpne for alle. Det kan bli tatt bilder på turene til bruk i sosiale medier, websider eller andre medier. Hvis du ikke ønsker dette, må du selv gi beskjed til turleder og fotografen om dette. 

Helgetur til Blåvatnhytta

Mellom Harstad og Narvik ligger Ofoten med et vakkert og vilt, men forholdsvis ukjent turområde. Turen vår starter fra Bogen innerst i Ofotfjorden, og går mellom fjell der kalkstein preger flora ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kjell Gustavsen